Сб, 2024-04-20, 05:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:54
Австрія та Німеччина рішили впустити до себе біженців з Близького Сходу
Інші останні Новини Європейського Союзу

  Влада Австрії та Німеччини погодилися прийняти на своїх територіях біженців з Близького Сходу, що перебувають в Угорщині. Про це написав австрійський канцлер Вернер Файманн у себе в Facebook, пише NEWSru.com.

За його словами, рішення було прийнято під час телефонних переговорів з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, воно узгоджене з канцлером ФРН Ангелою Меркель.

"Через важке становище на угорському кордоні Австрія та Німеччина дозволили біженцям продовжити свій рух", - написав Файман.

У Будапешті та Берліні сподіваються, що Варшава виконає свої зобов'язання, в тому числі й ті, які прописані в Дублінській угоді. У цьому документі, підписаному всіма країнами Євросоюзу, йдеться, що біженці зобов'язані звертатися з проханням про притулок в першій же країні ЄС, в якій вони опинилися.

Однак більшість мігрантів з Сирії, Іраку та Еритреї не хочуть залишатися в небагатих країнах Євросоюзу, таких як Угорщина і Греція, і всіма силами прагнуть подати документи в багатих країнах з хорошими програмами соцдопомоги - Німеччині та Швеції. Вони всіма силами намагаються не потрапити в переповнені табори.

"У той же час ми сподіваємося, що Угорщина готова прийняти на себе відповідний тягар на основі справедливого розподілу біженців, до якого прагне Європейська комісія, і розв'язання надзвичайної ситуації, в яке ми сьогодні робимо свій внесок", - зазначив Файман.

Угорська влада виділили близько 100 автобусів для біженців, які перебували на головній залізничній станції Будапешта. Як повідомляє Reuters, після заяви Файмана, транспортні засоби з мігрантами попрямували у бік кордону з Австрією. Йдеться про більш ніж тисячу громадян, зазначає ITV.

Зранку австралійська поліція повідомила про прибуття до кордону близько двох тисяч біженців. Як відзначає Reuters, наступного дня ця цифра може подвоїтися.

Західні ЗМІ днями попередили, що, можливо, Росію теж чекає навала сирійських біженців, які придумали альтернативний маршрут до Європи - через північ РФ. За словами сирійців, якщо їхати через Мурманську область, то можна потрапити до Норвегії всього за три дні і витратити при цьому менше трьох тисяч доларів. За даними "Ведомостей", у Росії вже є проблеми з біженцями, які вона не афішує. За даними видання, тисячі людей роками змушені перебувати на напівлегальному становищі. Як йдеться у статті, до Росії теж їдуть біженці, однак лише одиниці отримують статус біженця.

На тлі сформованої ситуації в ФМС РФ заявили, що в даний час на території Російської Федерації перебувають близько 12 тисяч громадян Сирії. Заступник голови відомства Микола Смородін також спростував інформацію, що з'явилася раніше про те, що сирійцям в масовому порядку відмовляють у можливості залишитися в РФ.

За даними Верховного комісара ООН у справах біженців, цього року спостерігається безпрецедентний потік мігрантів, що шукають кращого життя в Європі. У перші шість місяців 137 000 осіб перетнули Середземне море, щоб потрапити в Європу. Минулого року за той же період біженців було вдвічі менше - 75 000.

Біженці з неблагополучних країн Азії та Африки часто готові ризикувати життям, щоб потрапити в Європу. Найчастіше вони обирають шлях через Середземне море, і це виявляється далеко не безпечним. Судна, на яких мігранти намагаються минути водну перешкоду, періодично зазнають аварії. З 2011 року в Середземному морі потонули не менше двох тисяч біженців тільки з Сирії.

Нагадаємо, 3 вересня біля вокзалу в Будапешті спалахнули сутички між поліцією і мігрантами, протестуючими проти рішення Угорщини заборонити їм посадку в поїзди до Німеччини та інших багатих західноєвропейських країн.

Міністри внутрішніх справ Чехії та Словаччини запропонували створити залізничний коридор для мігрантів, що прямують з Угорщини в Німеччину, якщо Будапешт і Берлін погодяться на це.

Президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель погодили заходи по боротьбі з напливом мігрантів до Європи. Їхній план, зокрема, передбачає перерозподіл біженців між усіма членами Євросоюзу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 954 | Додав: adminA | Теги: біженці Близького Сходу, Німеччина, Австрія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]