Чт, 2024-04-18, 16:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:57
Бойовики гатять із важкої артилерії, загинув боєць - доба в ООС
Інші останні Надзвичайні новини

Доба в ООС: бойовики гатять із важкої артилерії, загинув боєць

Минулої доби ситуація в зоні ООС залишалася контрольованою. У другій половині доби російські окупаційні війська збільшили використання зброї великого калібру, забороненої Мінськими домовленостями.

Зафіксовано також вогонь з танку та БМП, повідомляє у Фейсбуці прес-центр штабу Операції Об’єднаних Сил.

"На Луганському напрямку бойові дії точилися в районі населеного пункту Кримське. Там ворог застосовував по наших позиціях артилерію калібром 122 мм, 82-мм міномети, гранатомети та стрілецьку зброю, а біля Луганського та Новозванівки обстріли велися з гранатометів та великокаліберних кулеметів", - йдеться у повідомленні.

На Донецькому напрямку під прицільним вогнем перебували захисники Мар’їнки, Авдіївки та Кам’янки.

На Маріупольському напрямку найгарячіше було у Водяному. Там російські найманці вели вогонь по позиціях українських військових зі ствольної артилерії та 82-мм мінометів, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї. Позиції навколо Лебединського зазнали обстрілів з танка та 122-мм артилерійських систем. Також ворожа активність спостерігалася в районі населених пунктів Богданівка, Гнутове та Широкине.

Російські окупаційні війська 22 рази вдалися до прицільного вогню по позиціях сил ООС, десять з яких – із забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Підрозділи Об’єднаних Сил не дозволяли противнику покращити тактичне положення, вели активну оборону та давали адекватну відповідь ворогу.

Внаслідок активних бойових дій один український захисник загинув, ще четверо військовослужбовців зазнали поранень.

Упродовж поточної доби ворог тричі прицільним вогнем зі стрілецької зброї турбував українські підрозділи у районі населених пунктів Мар’їнка, що на Донецькому напрямку, Гнутове та Широкине – на Маріупольському.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1030 | Додав: adminA | Теги: важка артилерія, бойовики, доба ООС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]