Чт, 2024-04-18, 19:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:46
Боррель відвідає Україну 4-5 січня
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Як заявив Брюссель, глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жосеп Боррель відвідає 4 січня Україну, щоб продемонструвати підтримку Києву перед нарощуванням військової могутності Москви. Під час своєї поїздки Боррель вирушить на «лінію зіткнення» на Донбасі.

Також відомо, що європейський політик зустрінеться з українськими офіційними особами у Києві, його візит до України триватиме з вівторка по четвер. Боррель наполягає на тому, що «будь-яке обговорення європейської безпеки має відбуватися в координації з ЄС та за його участі».

Адміністрація президента Джо Байдена прагнула запевнити європейських союзників у тому, що діятиме узгоджено з ними, відкидаючи припущення про те, що вона може добиватися угоди у стилі холодної війни, яка торкнеться Європи без її участі.

У своєму останньому раунді дзвінків держсекретар Ентоні Блінкен розмовляв телефоном з міністрами закордонних справ Болгарії, Чеської Республіки, Естонії, Угорщини, Латвії, Литви, Польщі, Румунії та Словаччини та окремо зі своїм турецьким колегою.

Блінкен "підкреслив відданість США продовженню тісних консультацій та координації з усіма нашими трансатлантичними союзниками та партнерами, оскільки ми працюємо над деескалацією через стримування, оборону та діалог", - сказав офіційний представник Держдепартаменту Нед Прайс.

Нагадаємо, Москва наполягає на тому, що військовий альянс НАТО, який очолює США, має виключити надання членства Україні та відвести свої сили від кордону з Росією.

Захід відхилив те, що він називає спробою Москви диктувати майбутнє незалежним союзникам, та погрожував Москві «серйозними наслідками», якщо вона почне нове вторгнення в Україну.

Високопоставлені офіційні особи зі США та Росії мають намір провести у Женеві дводенні переговори, які розпочнуться 9 січня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 556 | Додав: adminA | Теги: Боррель, україна, 4-5 січня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]