Пт, 2024-04-19, 00:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:42
Через брак українців Польща втратить 40% врожаю - фермери
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

У Національній асоціації виробників овочів і фруктів заявили, що чекають від уряду дозволу українцям працювати "по безвізу". Польські фермери можуть втратити до 40% врожаю полуниці через брак робочих з України, які мають труднощі з перетином кордону.

Про це заявив президент польської Національної асоціації виробників овочів і фруктів, передає Польське радіо.

За словами Анджея Ґайовнічка, не тільки урожай полуниці, але також вишні та малини під загрозою у зв'язку зі змінами в адміністративно-правових нормах.

Він додав, що працівники з України дуже довго чекають візи, а на основі біометричних паспортів їх не пускають до Польщі, так як Митна служба на основі цих документів може пустити тільки туристів.

"Однак, відповідно до закону, власники цих паспортів також протягом трьох місяців, можуть працювати. Польській економіці це дуже допомогло б", - переконує він.

Фермери звертаються до митних служб, аби ті ліберальніше ставилися до працівників з України та очікують, що уряд змінить правила.

У Польщі катастрофічна ситуація зі збором полуниці. Через спеку вся ягода дозріла водночас, а збирати її нікому. Через це поляки почали "позичати" українців один в одного.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 845 | Додав: adminA | Теги: фермери, брак українців, 40% врожаю, Польща | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]