Чт, 2024-04-25, 08:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:45
Через "вибори" бойовиків Росія може отримати нові санкції
Інші останні Новини світу

Євросоюз і США розглядають можливість введення нових санкцій проти Росії у разі якщо місцеві вибори в самопроголошених Донецькій і Луганській народних республіках не будуть проведені одночасно з місцевими виборами в Україні, пише в п'ятницю "КоммерсантЪ".

Співрозмовники газети в західних дипломатичних колах заявляють, що якщо "ДНР" і "ЛНР" не підуть на поступки щодо термінів місцевих виборів, Захід звинуватить їх у зриві Мінських домовленостей, а винною буде призначена Москва.

"Сепаратисти стверджують, ніби українська влада не обговорювала+

з ними умов проведення місцевих виборів, але це не так. Це питання неодноразово порушувалося на засіданнях Контактної групи, куди входять і представники Києва", - говорить одне з джерел "Коммерсанта".

На думку західного дипломата, "Донецьк і Луганськ не проявили прагнення до компромісу, оголосивши про проведення виборів у дати, відмінні від решти України і не продемонструвавши готовність організувати їх відповідно до українського законодавства".

"Якщо представники Донецька та Луганська продовжать наполягати на своєму і вибори в Донбасі відбудуться окремо від загальноукраїнських, не відповідатимуть українським законам і не будуть моніторитися міжнародними спостерігачами, це буде серйозним - і при цьому демонстративним - ударом по Мінським домовленостям. По суті, це буде останнім "цвяхом у труну" мирних угод. Ніхто в Європі і США не повірить, що Росія не може вплинути на сепаратистів з тим, щоб вони звернули з цього небезпечного шляху ", - наводить видання слова іншого західного дипломата.

Ще одне джерело "Коммерсанта" в західних дипломатичних колах запевнило, що санкції "не є самоціллю США та ЄС". "Але якщо Мінські домовленості будуть поховані настільки грубим чином, у нас не залишиться вибору", - сказав він, відмовившись уточнити, які нові санкції можуть бути введені відносно Росії.

За словами джерел газети, питання про терміни і умови проведення місцевих виборів у Донецьку та Луганську обговорюватимуть на зустрічі глав МЗС країн "нормандської четвірки" (Україна, Росія, Франція, Німеччина) в Мінську цього тижня. Це питання має бути одним з ключових і на переговорах між лідерами "четвірки", які можуть відбутися наприкінці вересня в Нью-Йорку під час сесії Генасамблеї ООН, зазначає "КоммерсантЪ".

Тим часом джерела газети в російських дипломатичних колах повідомили, що можливість перенесення голосування в "ДНР" і "ЛНР" наразі "предметно не обговорювалася".

"Який сенс це робити, якщо Київ все одно знайде масу інших приводів, щоб оголосити вибори в Донецьку і Луганську незаконними і не допустити туди місію ОБСЄ?", - наводить видання слова свого співрозмовника в Москві, що займається "українським досьє".

Місцеві вибори в "ДНР" заплановані на 18 жовтня, в "ЛНР" - на 1 листопада, в Україні місцеві вибори відбудуться 25 жовтня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 949 | Додав: adminA | Теги: нові санкції, Росія, вибори бойовиків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]