Вт, 2024-04-23, 18:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:22
Додаткову оборонну допомогу Україні на $200 мільйонів затвердили Штати - CNN
Інші останні Економічні новини

Адміністрація США впродовж останнього місяця негласно реалізувала процедуру затвердження та узгодження в Конгресі додаткових $200 мільйонів оборонної підтримки для України.

Про це повідомляє CNN із посиланням на чотири джерела, знайомих з питанням.

«Адміністрація Байдена наприкінці грудня негласно санкціонувала виділення додаткових $200 мільйонів у сфері безпеки для України», - вказується в публікації.

При цьому уточнюється, що пакет нової підтримки дозволяє передати Україні таку саме оборонну продукцію, яку США надавали в минулому, у тому числі летальне озброєння. Зокрема, йдеться про стрілецьку зброю та боєприпаси, а також засоби зв’язку, медичне обладнання, запасні частини та іншу допомогу. Рішення було затверджене лише за кілька тижнів до того, як США й Росія розпочали переговори щодо безпекової ситуації в Європі.

За словами двох джерел CNN, адміністрація Байдена на початку січня повідомила Конгрес про затвердження нової допомоги Україні, що необхідно було здійснити за процедурою. Причому це також було зроблено негласно, зазначається в повідомленні.

Анонімні посадовці додали, що на доставку виділеної  допомоги знадобиться певний час.

Як повідомляли ЗМІ, на початку вересня, під час візиту Володимира Зеленського до США, Джо Байден оголосив про виділення Україні додаткової оборонної допомоги на суму $60 мільйонів. У грудні Пентагон відзвітував про відправку останнього траншу з цього пакета.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 553 | Додав: adminA | Теги: оборонна допомога, штати, $200 мільйонів, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]