Сб, 2024-04-20, 15:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:53
Два українських фільми виходять у прокат
Інші останні Культурні новини

24 вересня в широкий український прокат виходить фільм Вікторії Трофименко "Брати. Остання сповідь". Картину знято за мотивами оповідання "Джмелиний мед" класика сучасної шведської літератури Торгні Ліндгрена. Трофименко виступила не тільки режисером, а й сценаристом стрічки та перенесла місце дії шведської історії до Карпат.

З 16 вересня проходять допрем’єрні покази фільму у Харкові, Одесі, Дніпропетровську,Тернополі, Львові, Івано-Франківську, Києві, Запоріжжі.

"Ми дуже довго чекали українського прокату. Спершу рік їздили по міжнародних фестивалях. Серед них - три фестивалі класу А, вперше для українського фільму. Несподівано фільм дуже полюбили в Азії: якимось чином шведська історія у гуцульському виконанні там дуже зрезонувала. Потім довго обирали українського дистриб’ютора. Фільм особливий, і ми обійшли всіх українських прокатників, доки відчули потрібний підхід у молодої компанії 86prokat - це люди, що створили дуже цікавий кінофестиваль у Славутичі. Сподіваємося, все більше кінотеатрів робитимуть вибір на користь українського кіно, і "Братів" вдасться показати у максимальній кількості міст",- розповіла Трофименко.

1 жовтня в український прокат виходить повнометражний дебют українського режисера Віталія Потруха - фантастичний трилер "Загублене місто". Одну гривню з продажу кожного квитка буде перераховано на закупівлю медикаментів для бійців АТО, повідомляють творці фільму.

У фільмі йдеться про техногенну катастрофу, яка стала результатом невдалого експерименту й наслідки якої не вивчені."У зоні відчуження з'являються лише мародери. Звичайні люди в цій місцевості дивним чином зникають. Головні герої картини - мрійливий мародер, жінка, що втратила сім'ю, та засуджений суспільством науковець - волею обставин опиняються у незвичайному місті з власними законами. Чи можна втекти від долі? Що робити, коли твій світ змінився назавжди?", - йдеться в синопсисі стрічки.

Фільм знімався в 2012 році на кіностудії ім. Олександра Довженка. У ролях: Андрій Джеджула, Сергій Романюк, Ірина Новак, Дмитро Лінартович, Костянтин Лінартович.

Раніше повідомлялося, що нова стрічка Сергія Лозниці "Подія" демонструватиметься у позаконкурсній програмі КМКФ "Молодість", що відбудеться з 24 жовтня по 1 листопада.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 972 | Додав: adminA | Теги: прокат, два українські фільми | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]