Чт, 2024-04-25, 20:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:42
Екс-керівник ЦРУ - настав час надати Україні "Джевеліни"
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Центрального Командування Збройних сил США (2008-2010) Девід Петреус вважає, що Захід має розглянути питання про надання Україні найновішого оборонного озброєння. Про це він заявив під час панельної дискусії на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) в Києві, повідомляє "Європейська правда".

Відповідаючи на питання про можливість допомоги Україні військовим обладнанням, він заявив, що ситуація потребує саме таких дій.

"Прийшов час для Заходу розглянути можливість надати Україні зброю для захисту, американські "Джевеліни", протитанкові ракетні системи короткої та середньої дальності", - заявив він.

Відставний генерал підкреслив, що йдеться виключно про озброєння, яке спрямоване на оборонні дії.

"Це (надання сучасного оборонного озброєння) не змінить хід війни, але принципово змінить здатність української армії не допустити того, щоби у України забрали ще якусь частину її землі", - додав Петреус.

Необхідно зазначити, що Девід Петреус наразі не обіймає офіційні посади та не репрезентує думку США. Водночас, представниця Держдепу Вікторія Нуланд, що також брала участь у панелі, уникнула прямої відповіді на запитання про можливе надання зброї Україні.

18 червня Сенат Конгресу США схвалив законопроект, згідно з яким Україні має бути надана військова допомога на суму 300 млн доларів. Зокрема, планується надання радарів, протитанкової зброї та інша військова допомога.

Раніше Палата представників Конгресу ухвалила інший варіант законопроекту, тепер виникла необхідність погоджувати його спільну версію.

За повідомленнями ЗМІ, президент США Барак Обама висловив незгоду з багатьма моментами законопроекту, які не пов'язані з Україною, і заявив, що накладе на нього вето.

Зазначимо, 16 червня українська делегація під час візиту в США представила докази участі Росії в конфлікті на Донбасі.

19 червня в Адміністрації президента України повідомили, що очікують восени отримати техніку 5 категорій, в тому числі і протитанкові системи Javelin.

Довідка

11 березня США ухвалили рішення надати Україні безпілотники та броньовані військові автомобілі Humvee, системи зв'язку, радари для визначення мінометних і артилерійських позицій, прилади нічного бачення та інші засоби загальною вартістю 75 мільйонів доларів.

Раніше п'ятнадцять американських сенаторів, які представляють обидві партії Конгресу, написали відкритого листа президенту США із закликом негайно надати Україні летальну зброю оборонного характеру.

У червні ЗМІ повідомили, що новостворена двопартійна коаліція в Конгресі США вимагає у Білого дому негайно почати постачання сучасних озброєнь української армії - як оборонного, так і наступального плану.

Але президент США вважає, що на нинішньому етапі американська летальна зброя для України може тільки посилити конфлікт.

18 грудня 2014 року Обама підписав "Акт на підтримку свободи України", в якому йдеться про надання Україні військової допомоги на загальну суму 350 млн доларів. Ця сума буде розділена таким чином: 100 млн доларів буде надано в 2015 році, а по 125 млн доларів - в 2016 і 2017 роках.

Повідомлялося, що ця допомога міститиме предмети особистого захисту і навчання у протидії наступальним видам озброєння, протитанкові озброєння, зброю і боєприпаси для особового складу, радари для виявлення артилерійських батарей, далекоміри, обладнання для оптичного наведення і управління, безпілотники для тактичного спостереження, захищене комунікаційне обладнання.

Президент України Петро Порошенко впевнений, що у випадку нового витка російської агресії Україна негайно отримає летальну зброю.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 953 | Додав: adminA | Теги: Джевеліни, час, екс-керівник ЦРУ, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]