Пт, 2024-04-19, 05:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

23:31
Експерт заперечила заяву Мадсена про чадний газ - справа "Наутілуса"
Інші останні Новини Європейського Союзу

Провідний данський фахівець з підводних човнів заперечує заяву винахідника Петера Мадсена про те, журналістка Кім Валль загинула на субмарині "Наутілус" від токсичних випарів.

Про це повідомляє AFP.

На початку березня під час судового засідання у Копенгагені Мадсен заявив, що журналістка померла від отруєння чадним газом, коли судно заповнилося токсичними вихлопними газами. Але він визнав, що розчленував тіло Валль та викинув частини у море.

Експерт Дітте Дареборг, відома своїм досвідом зміни статі наприкінці кар'єри у військово-морському флоті Данії, сказала, що пояснення Мадсена були неправдоподібними, якщо не неможливими.

"Ми не знайшли нічого. Ні CO (монооксид вуглецю), ні СО2 (двоокис вуглецю), ні NOx (оксид азоту). Вони повинні були бути, якщо б двигун працював в окисі вуглецю", - сказала Дареборг, яка першою інспектувала "Наутілус" 11 серпня.

Адвокат Мадсена поставила під сумнів релевантність експертизи Дареборг стосовно малих приватних підводних човнів і зазначила, що аналізи повітряних фільтрів "Наутілуса" не проводилися.

Мадсена звинувачують у вбивстві, розчленовуванні тіла та нападі. Якщо його визнають винним, він отримає довічний термін, що зазвичай означає від 15 до 17 років позбавлення волі без права на дострокове звільнення.

Рішення суду у цій справі очікується 25 квітня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 778 | Додав: adminA | Теги: заява Мадсена, справа Наутілуса, експерт, чадний газ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]