Пт, 2024-04-26, 03:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:35
ЄС Україна пропонує запровадити єдиний контракт на імпорт газу
Інші останні Економічні новини

Україна запропонувала ЄС запровадити єдиний стандартизований довгостроковий контракт на імпорт газу до ЄС та єдину формулу ціни на трубопровідний імпортний газ. Про це на своїй сторінці в Facebook написав керівник управління євроінтеграції Міністерства енергетики та вугільної промисловості Михайло Бно-Айріян.

"Впевнені, що такий підхід лише посилить енергобезпеку Європи, оскільки, в принципі, в основі усіх останніх газових суперечок лежала саме відсутність єдиного підходу до ціноутворення та політичне трактування цього процесу традиційними постачальниками трубопровідного газу", - заявив він під час засідання кластеру 3 з енергетики, транспорту, захисту навколишнього природного середовища та змін клімату Комітету асоціації між Україною та ЄС.

На його думку, якщо такі ініціативи будуть запровадженні, тоді визначення ціни на газ буде позбавлено будь-якої політичної складової, а відтак європейський газовий ринок стане ще більш ліквідним.

За його словами, українська сторона також підняла питання доступу до інструментів ЄС з фінансування проектів з розбудови інфраструктурних проектів, направлених на нові маршрути постачання енергоресурсів, а відтак на посилення енергобезпеки Європи.

Крім того українська сторона поцікавилася у європейських партнерів щодо їхнього бачення стосовно постачання центрально-азійського газу до Європи та будівництва Транскаспійського газопроводу.

28 вересня стало відомо, що Україна розпочне закачування російського газу для проходження опалювального сезону одразу після підписання тристороннього протоколу за так званим зимовим пакетом, однак при цьому не зупинить реверсних поставок палива з Європи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 868 | Додав: adminA | Теги: україна, імпорт газу, єдиний контракт, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]