Пт, 2024-03-29, 16:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:04
Фюле - вина за кризу в Україні частково лежить на окремих країнах ЄС
Інші останні Новини Європейського Союзу

Про це заявив екс-єврокомісар з питань розширення та політики сусдіства Штефан Фюле в інтерв´ю Der Spiegel.

За його словами, ЄС варто було надати Україні перспективу членства, проте окремі країни, зокрема, Німеччина виступили проти цього.

Як відзначає Фюле, він ще в червні 2013 року попередив міністрів закордонниєх справ ЄС про можливий провал підписання угоди про асоціацію.

"Українці не раз говорили - реформи будуть болісними, тому нам потрібне світло в кінці тунелю",  - розповів екс-комісар.

Натомість було створено свого роду "санітарний кордон" - буферну зону, на зразок тої, що після Першої світової війни була створена у Східній Європі між Німеччиною і Радянським Союзом.

"Не можна говорити Україні, Молдові і Грузії, що, з одного боку, вступ у російський Митний союз несумісний із Угодою про асоціацію з ЄС, а з іншого - позбавляти їх можливості вступити в Євросоюз", - підкерслив Фюле.

"Фактично ми сказали українцям: ми шкодуємо з приводу вашого географічного положення, однак ви не можете йти ні на Схід, ні на Захід", - додав він.

Така позиція, на думку Фюле, є нечуваною.

Нагадаємо, що новим єврокомісаром з питань розширення та політики сусідства є австрієць Йоганес Ган.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 982 | Додав: adminA | Теги: окремих країнах ЄС, Україні, вина за кризу, Фюле | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]