Чт, 2024-04-18, 20:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:15
Яценюк підпише коаліційну угоду "Блоку Порошенка"
Інші останні Політичні новини

Прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що готовий поставити підпис під коаліційною угодою, запропонованою партією "Блок Петра Порошенка", та доопрацьовувати її в процесі. Про це він сказав сьогодні, 19 листопада, відкриваючи засідання уряду, передає УНІАН.

Соболєв: остаточний варіант угоди представлять протягом дня

"Мова йде про створення коаліції і про формування нового складу Кабінету міністрів України, щоб це не перетворилося в довготривалий серіал. Я детально вивчив проект коаліційної угоди, який з`явився на сайті "Блоку Петра Порошенка". Я публічно заявляю про те, що готовий поставити підпис під остаточною редакцією цієї коаліційної угоди. Там є низка речей, які потрібно змінити, доповнити, доопрацювати. Будемо доопрацьовувати. Країні необхідно знати, що буде робити нова коаліція і в які терміни", - зазначив Яценюк. Голова уряду закликав інші політичні сили завершити перемовини щодо тексту угоди.

29 жовтня "Блок Петра Порошенка" опублікував проект коаліційної угоди. Текст проекту "тільки для цілей обговорення" налічує 48 сторінок.

Водночас Арсеній Яценюк заявив, що партія "Народний фронт" підготувала свій проект коаліційної угоди – там міститься 36 законопроектів, які потрібно схвалити до кінця року, і план дій нинішнього уряду з імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

14 листопада на сайті "Блоку Петра Порошенко" були оприлюднені узгоджені розділи коаліційної угоди.

В переговорах по створенню коаліції у Верховній Раді України VIII скликання беруть участь представники п'яти політичних сил - "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту", Об'єднання "Самопоміч", Радикальної партії Олега Ляшка та ВО "Батьківщина".

Соболєв: остаточний варіант угоди представлять протягом дня

Робоча група з підготовки коаліційної угоди до кінця поточного дня надасть остаточний повний варіант документа, який можна буде парафувати, заявляють у партії "Батьківщина".

"Питання, які стосуються програми (роботи – ред.) коаліції, фактично завершені. Сьогодні ми відшліфовуємо остаточний варіант. Тобто, станом на сьогодні буде готовий документ, який можна передати на парафування кожній фракції", - сказав кандидат у народні депутати від "Батьківщини" Сергій Соболєв на брифінгу в Києві, передає "Інтерфакс- Україна".

При цьому він зазначив, що підготовку преамбули до коаліційної угоди вже практично завершено. "Щодо регламенту було ухвалено рішення, що є закон про регламент. Якщо є якась необхідність внести зміни, то їх вносити необхідно до закону про регламент", - додав Соболєв.

Він зазначив, що регламент роботи Верховної Ради чітко визначає і порядок формування коаліції, і уряду, відповідальність уряду перед коаліцією. Ці питання не потребують окремого регулювання, наголосив Соболєв.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 875 | Додав: adminA | Теги: коаліційну угоду Блоку Порошенка, Яценюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]