Сб, 2024-04-20, 09:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:53
Якомога швидше призначити Квіта президентом - у Могилянці просять міністерство
Інші останні Культурні новини

Голову МВС -  взяти на особистий контроль справу про зрив виборів президента університету. Невідомі вкрали одну скриньку з бюлетенями, але голоси все ж вдалося порахувати.

Наглядова рада Національного університету Києво-Могилянська академія (НаУКМА) вимагає від міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського взяти під особистий контроль розслідування справи щодо спроби зриву голосування за президента університету. Про це повідомляє прес-служба у Фейсбук.

В НаУКМА засуджують інцидент зі спробою зіпсувати скриньки для голосування, що мав місце 27 січня під час другого туру виборів.

«Оскільки, попри згаданий інцидент, Виборча комісія змогла встановити результат волевиявлення і визначила переможця другого туру виборів, закликаємо Міністра освіти і науки України без зволікань підписати контракт із обраним керівником» — вказано в повідомленні.

Також наглядова рада запрошує кандидатів на посаду керівника університету на своє засідання.

«Запрошуємо кандидатів на посаду керівника Університету на засідання Наглядової ради НаУКМА для початку діалогу щодо майбутнього Університету. Таке засідання розпочнеться о 15 годині 31 січня 2022 р. у залі засідань Вченої ради Університету» — йдеться в повідомленні.

Як писали ЗМІ, 27 січня невідомі під час голосування за президента університету поцупили одну скриньку з бюлетенями і облили фарбою іншу. На місце прибула поліція, і згодом втрачену скриньку вдалося знайти, голоси підрахували.

Перемогу здобув екс-міністр освіти України Сергій Квіт.

Нагадаємо, 25 березня 2021 року вже було проведено другий тур виборів на посаду президента НаУКМА. Тоді жоден з кандидатів не набрав більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні, і вибори перенесли на грудень 2021 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 491 | Додав: adminA | Теги: Міністерство, Могилянка, Квіт, президент | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]