Сб, 2024-04-20, 00:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:18
Картка киянина - кому потрібна
Інші останні Столичні новини - новини Києва

У Києві з 9 листопада жителів столиці, що належать до окремих пільгових категорій і мають право на безкоштовний проїзд, перестали пускати в метро за посвідченнями. Причина - відсутність соціальної картки киянина, про оформлення якої говорять уже кілька років. У тому, як і де її оформити, розбирався кореспондент "Обозревателя".

Хто має право користуватися карткою киянина?
Як написано в одному з розділів на сайті КМДА, насамперед картка видається таким категоріям: багатодітним батькам; пенсіонерам та інвалідам, які не мають права на пільговий проїзд у метрополітені; непрацюючим, які доглядають за дітьми-інвалідами та отримують державну соціальну допомогу; особам, які не мають права на пенсію, інвалідам; а також соціальним працівникам.
Тим, хто належить до інших пільгових категорій, можна не хвилюватися, оскільки поки вони можуть їздити в громадському транспорті за своїми посвідченнями.
Для чого потрібна картка киянина?
Картка забезпечує безкоштовний проїзд у громадському міському пасажирському транспорті. Крім того, завдяки картці, можна отримувати знижки в певних магазинах, а також пільги в аптеках під час купівлі ліків. Також по ній будуть надаватися обслуговування в лікувально-профілактичних закладах та медичні послуги.
Де оформити картку киянина?
Оформити її можна в районних управліннях праці та соціального захисту населення, уточнивши спочатку за телефоном час роботи. Крім того, картку можна оформити на першому поверсі адміністрації метрополітену за адресою: пр. Перемоги, 35.
Також уточнити інформацію можна у "Службі допомоги мера киянам" за тел. 15-51.
Які документи потрібні для оформлення картки?
Для оформлення треба мати такі документи: дві копії паспорта (1, 2, 11 стор.), Дві копії довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, дві копії пенсійного посвідчення та одна копія довідки МСЕК (для інвалідів) та оригінали всіх перерахованих документів.
При здачі перерахованих документів картку можна буде отримати в установлені законом терміни. Видають її абсолютно безкоштовно.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1022 | Додав: adminA | Теги: кому потрібна, картка киянина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]