Вт, 2024-04-16, 09:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:24
Кібератаку на Україну ЄС рішуче засудив, – декларація Борреля від імені ЄС
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Європейський Союз рішуче засуджує кібератаку на Україну, здійснену на урядові сайти 14 січня, назвавши її неприйнятною.

Відповідну заяву від імені ЄС зробив у п'ятницю Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель.

"Ця кібератака на сайти уряду України неприйнятна. Такі дії спрямовані на дестабілізацію України та поширення дезінформації і можуть сприяти подальшій ескалації і без того напруженої ситуації", - заявив він.

Боррель констатував, що Україна "швидко та рішуче відреагувала на атаки завдяки своїй підвищеній кібер-стійкості". "Європейський Союз і його держави-члени перебувають у контакті з Україною і готові надати додаткову пряму технічну допомогу для усунення цієї атаки та подальшої підтримки проти будь-яких дестабілізаційних дій, зокрема шляхом подальшого підвищення її стійкості до гібридних і кіберзагроз.

Ми підтверджуємо нашу беззастережну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - наголосив Високий представник.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 718 | Додав: adminA | Теги: ЄС, кібератака, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]