Вт, 2024-03-19, 11:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:43
Лише українська мова матиме особливий державний статус - Порошенко
Інші останні Офіційні новини

Президент України Петро Порошенко наголосив, що лише українська мова матиме особливий державний статус. Про це глава держави сказав у вітальній промові з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва і Дня української писемності та мови, опублікованій на офіційному сайті.

«Любов і повага до української мови об’єднує наш народ. Українці розмовляють різними мовами, але тільки одна – українська – має і завжди матиме особливий державний статус. Ми твердо знаємо: живе українська мова – живе Україна», – зазначив Петро Порошенко.

Нагадаємо, раніше Президент висловлював переконання, що українська мова має залишитися єдиною державною. Але сільські, селищні, міські і районні ради мають право в межах своїх територій та компетенції надавати спеціальний статус російської та іншим мовам. Такі зміни внесено до Конституції України згідно з ухваленим на початку липня 2014-го року Проектом Закону про внесення змін до Конституції України (щодо повноважень органів державної влади та місцевого самоврядування).

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 878 | Додав: adminA | Теги: українська мова матиме особливий де, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]