Пт, 2024-03-29, 15:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:16
Меркель, Кемерон та Ромпей виступають за посилення санкцій проти РФ
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Євросоюз розглядає варіанти розширення переліку осіб, причетних до агресії Росії в Україні, на яких поширюватимуться санкції. Про це вона сказала в австралійському Брісбені, де триває саміт "Групи двадцяти", передає Радіо Свобода.

"Нинішня ситуація незадовільна. Розширення списку (осіб, на яких поширюватимуться санкції) наразі на порядку денному", – сказала Ангела Меркель.

Очікується, що у кулуарах саміту у Брісбені канцлер Німеччини матиме розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. Меркель, однак, зазначила, що не очікує ніяких "раптових і якісних змін" за підсумками цієї зустрічі.

Раніше у ЄС закликали Росію зупинити потік озброєнь і військ із її території в Україну і вивести звідти вже наявні там війська. Президент США Барак Обама взагалі заявив, що вважає агресію Росії проти України "загрозою всьому світові".

Ромпей: ЄС може посилити санкції проти РФ

ЄС продовжить використовувати усі дипломатичні інструменти та, зокрема, санкції, щоб досягнути політичного вирішення ситуації в Україні. Про це заявив президент Європейської ради Герман ван Ромпей в Австралії, під час саміту G20, пише "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Я хочу заявити, що Європейський союз, як і раніше вірить, що може бути лише політичне вирішення кризи. Ми будемо продовжувати використовувати всі дипломатичні засоби, які є в нашому розпорядженні, включаючи санкції", - підкреслив він.

Високопосадовець також закликав Росію здійснити вплив на сепаратистів.

"Росія, зі свого боку, повинна застосувати весь свій вплив на повстанців, щоб забезпечити реалізацію Мінських угод" , - наголосив Ромпей, спілкуючись з пресою.

"Росія повинна зупинити рух зброї і військ зі своєї території на територію України, а також відкликати тих, які вже присутні", - додав він.

За словами президента Європейської ради, в понеділок глави МЗС обговорять подальші кроки у відповідь на ескалацію конфлікту.

"Глави МЗС країн ЄС в понеділок оцінять ситуацію на місцях і обговорять можливі подальші кроки", - зауважив Ромпей.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що у понеділок, 17 листопада, ЄС може оголосити про додаткові санкції відносно групи осіб через війну в Україні.

Кемерон попередив Росію про можливі нові санкції

Прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон заявляє, що Росія може наразитися на нові санкції, якщо не припинить "дестабілізацію" України.

Як повідомляє ВВС, виступаючи на саміті G20 у Брісбені, Кемерон сказав, що будуть "інші відносини" між Європою та Росією, якщо "ми й далі бачитимемо російські війська" в Україні.

Кемерон сказав, що Європа має бачити повагу Росією територіальної цілісності України, а також "право цієї країни на вибір свого майбутнього".

"Але якщо Росія продовжує дестабілізувати Україну, і ми продовжуємо бачити російські війська і російські танки в Україні, тобто буде мати, щоб бути дуже різні відносини між Великою Британією та Європою, з одного боку, та Росією, з іншого, і потенціал для подальшого санкції", сказав британський прем'єр.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 903 | Додав: adminA | Теги: посилення санкцій проти РФ, Меркель, Кемерон та Ромпей | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]