Чт, 2024-03-28, 13:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:06
Міністр оборони передчуває лихе і пропонує готуватися до війни. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Міністр оборони України Степан Полторак переконаний, що в умовах нарощування зусиль бойовиків силам АТО необхідно готуватися до ведення бойових дій.

"Ми спостерігаємо нарощування зусиль терористичних угруповань і з боку РФ. Ми відстежуємо їхнє пересування, і знаємо про місця їхніх дислокацій. І, звичайно ж, очікуємо непрогнозованих дій з їхнього боку", - сказав він на засіданні Кабміну в середу, 12 листопада, в Києві. Про це пише Інтерфакс-Україна.

Глава Міноборони зазначив, що вважає основним завданням у цій ситуації "готуватися до ведення бойових дій".

В цьому контексті, запевнив міністр, ведеться ретельна підготовка сил АТО.

"Ми цим питанням займаємось, ми готуємо резерви. Планова і достатньо величезна робота проведена щодо створення першого рубежу оборони. Велика робота проходить по другому. Ми проводимо передислокацію Збройних сил відповідно до наших можливостей реагування на непередбачувані дії озброєних формувань, які знаходяться на непідконтрольних нам територіях", - сказав Полторак.

"Ми готові відповідно реагувати на зміни обстановки", - підкреслив він.

Нагадаємо, 23 жовтня так званий "прем'єр-міністр ДНР" Олександр Захарченко заявив про плани повернути втрачений бойовиками контроль над низкою міст Донбасу і попередив у зв'язку з цим про можливість відновлення важких бойових дій.

3 листопада російсько-терористичні війська закінчили формування чотирьох ударних угруповань: - Луганське (район Первомайськ - Луганськ - Станиця Луганська); - Горлівсько-Донецьке; - Волновасько-Тельманівське; - Новоазовське.

У складі зазначених угруповань, за оцінками експертів, приблизно 14-15 тисяч російських найманців і військовослужбовців РФ, а також 10-12 тисяч бойовиків з місцевих бандформувань.

Також у складі даних угруповань на той час налічувалося: - 110-115 танків; - 250-280 ББМ (бойових броньованих машин) типу БМП, БТР, МТ-ЛБ; - 80-100 гармат ствольної артилерії і установок РСЗВ; - приблизно 500 одиниць автотранспорту (від російських армійських броньованих КАМАЗів і паливозаправників до саморобних ган-траків).

5 листопада до прикордонних з Україною районів з боку Ростова-на-Дону перекинуто близько 60 одиниць бронетехніки. На залізничну станцію міста Кам'янськ-Шахтинський прибув ешелон з 50 танками Т-64 і 10 командно-штабними машинами без розпізнавальних знаків.

9 листопада російсько-терористичні війська посилили інтенсивність обстрілів сил АТО через прибуття чергового так званого "гуманітарного" конвою з боєприпасами, зброєю і живою силою.

Турчинов перевірив оборонні рубежі в зоні АТО

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов у вівторок, 11 листопада, перевірив готовність оборонних рубежів у зоні антитерористичної операції на сході країни.

"Перебуваючи на передньому краї наших позицій, Турчинов наголосив, що військові зробили дуже багато щодо побудови багатокілометрових оборонних рубежів, "але необхідно ще значно посилити їхню інженерно-технічну складову, забезпечити армію сучасними засобами виявлення ворога та знищення артилерійських позицій, які системно ведуть вогонь по нашій території", - повідомляє прес-служба парламенту в середу.

За словами голови парламенту, мета оборонних рубежів - захистити мирних громадян, які проживають у містах, селах, селищах Донецької та Луганської областей, від збройних формувань бойовиків та Збройних сил Російської Федерації, які "захопили частини Донецького та Луганського регіонів".

Турчинов додав, що Росія продовжує нарощувати свій військово-технічний потенціал на окупованій території.

Голова Верховної Ради назвав дуже важливою допомогу жителів Донецької та Луганської областей, особливо жителів Маріуполя, під час побудови оборонних укріплень та інженерних споруд.

Турчинов констатував, що, незважаючи на всі домовленості, досягнуті в Мінську, російські військові постійно порушують режим припинення вогню. "Постійно завдають ударів по наших позиціях, ми втрачаємо наших героїв, є жертви серед мирного населення", - наголосив він.

"Але Збройні сили та Національна гвардія готові виконати свій обов’язок, готові захистити Україну і звільнити її від терористів і окупантів", - заявив спікер.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 950 | Додав: adminA | Теги: Міністр оборони передчуває лихе і п | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]