Пт, 2024-03-29, 11:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:48
Міжпарламентську асамблею Грузії, Молдови та України створили у Києві
Інші останні Новини України

Голови парламентів Грузії, Молдови та України підписали заяву про створення Міжпарламентської асамблеї - консультативної інституції для обговорення питань тристороннього інтересу.

Про це повідомили в інформаційному управлінні апарату українського парламенту.

Церемонія підписання відбулася під час міжпарламентської конференції трьох країн у Києві.

Склад, мандат та принципи роботи асамблеї визначаються статутом, який буде прийнято на установчій сесії в Тбілісі.

У заяві про створення асамблеї вказано, що сторони підтверджують послідовну і незмінну підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності Грузії, Молдови та України в межах їх міжнародно визнаних кордонів.

Підписанти "глибоко переконані" у прагненні трьох народів "розвивати вільні і демократичні держави" та висловили бажання щодо подальшого поглиблення співпраці та діалогу між трьома державами.

"…беручи до уваги спільний інтерес Грузії, Республіки Молдова та України щодо європейської та євроатлантичної інтеграції, а також виклики, з якими вони стикаються через та в результаті агресії Російської Федерації та окупації нею частин територій Грузії, Республіки Молдова та України… створюється Міжпарламентська асамблея парламенту Грузії, парламенту Республіки Молдова та Верховної Ради України", - йдеться у заяві.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 801 | Додав: adminA | Теги: Молдова, Грузія, Міжпарламентська асамблея, Київ, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]