Пт, 2024-03-29, 09:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:56
Могеріні - ЄС активізував роботу із протидії гібридним загрозам після Солсбері
Інші останні Новини Європейського Союзу

Протистояння гібридним загрозам є одним з найважливіших напрямків співпраці Євросоюзу з НАТО, особливо після отруєння у Солсбері.

Про це заявила високий представник ЄС з питань зовнішньої і безпекової політики Федеріки Могеріні під час виступу на пленарній сесії Європарламенту в Страсбурзі.

"Після атаки в Солсбері Європейська рада закликала до посилення дій ЄС з кібербезпеки, стратегічних комунікацій та контррозвідки, а також - у тісній співпраці з НАТО - з хімічних, біологічних, радіологічних і ядерних проблем. Наразі ми працюємо над вирішенням цих задач", - сказала Могеріні.

Вона повідомила, що нові пропозиції її відомства будуть відображені в трьох документах, які планується представити Європейській Раді наприкінці червня: Спільне повідомлення про подальшу діяльність за підсумками Солсбері; Спільна доповіді щодо здійснення 22 спільних дій ЄС-НАТО з гібридних загроз і 15-а доповідь щодо прогресу у створенні союзу безпеки.

"Наші співробітники в Євросоюзі і НАТО щодня працюють разом над гібридними загрозами в різних контекстах", - зазначила Могеріні.

Як відомо, 4 березня у британському Солсбері отруїли колишнього шпигуна Сергія Скрипаля разом з дочкою.

Британія стверджує, що за отруєнням стоїть Росія, оскільки задіяна нервово-паралітична речовина була розроблена Радянським союзом. У Москві звинувачення заперечують.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 787 | Додав: adminA | Теги: Солсбері, протидія гібридним загрозам, Могеріні, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]