Сб, 2024-04-20, 16:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:00
На човнах Охтирка і затоплені траси. Сумщину і Полтавщину накрила повінь
Інші останні Надзвичайні новини

У Полтавській області співробітники ДСНС протягом доби відкачали понад 12 тис. кубометрів води

У Сумській області через інтенсивне танення снігів весняна повінь затопила частину міста Охтирка, населення якого становить приблизно 48 тис. жителів. НВ розповідає, як весняне потепління перетворило вулиці Охтирки на канали і перекрило дороги у двох областях.

Евакуація на човнах в Охтирці

Жителі Охтирки стали повідомляти в поліцію про повінь після першої години ночі 2 квітня. Рівень води піднявся майже на метр, у багатьох людей затопило будинки, господарські приміщення та прибудови. Загалом вода підтопила понад 25 будинків на 11 вулицях міста.

Як повідомляє Охтирська міськрада на своїй сторінці у Facebook, причиною паводку стало пошкодження шлюзів.

"У Вербну неділю в селі Вербному прорвало саморобні шлюзи гідротехнічної споруди, розташовані на території Чернеччинської об'єднаної територіальної громади, і вода зі ставка заполонила місто Охтирку", - йдеться в повідомленні.

По тривозі був піднятий особовий склад Охтирського відділення поліції. "Головним завданням правоохоронців було не допустити в таких умовах смерті або травматизму людей, забезпечити рух на дорогах і громадський порядок, виключити мародерство або крадіжки", - повідомили в місцевому управлінні поліції.

Крім поліцейських, до рятувальної операції долучилися бригади Держслужби з питань надзвичайних ситуацій, медики. Загалом в Охтирці евакуювали понад 60 осіб. Рятувальникам довелося добиратися до них на човнах.

Евакуйованих приймають міська лікарня, місцеві готелі, частину людей розселили у родичів. Кількох літніх жителів міста госпіталізували.

Через повінь в Охтирці знеструмили 10 трансформаторних підстанцій, розташованих у прибережних зонах місцевих річок. Без електрики тимчасово опинилися майже 1 тис. побутових споживачів електроенергії.

Крім того, починаючи з 5 ранку в місті частково перекрили газ у місцях, де є ризик аварій і пошкодження газопроводів. Компанія Сумигаз просить повідомляти за номером 104 про випадки просідання землі, розмиви та будь-які ознаки витоку газу.

Повінь у Сумах і на Полтавщині

Від повені постраждало і місто Суми. Рівень води на деяких дорогах в обласному центрі піднявся на 12-14 см.

Через розлив води частина тролейбусних маршрутів змінили свій рух і не доїжджають до кінцевих зупинок - зокрема, маршрути №1 та №2 у напрямку Хімпрому, а також тролейбуси в напрямку вулиць Харківської та Прикордонної.

Крім того, затоплено окремі ділянки проїжджої частини автодороги Н-12 Суми-Полтава, повідомляє Служба автомобільних доріг Полтавщини. Рух на трасі обмежений, об'їзд здійснюється через автодороги місцевого значення.

Наслідки повені ліквідує ДП Полтавський облавтодор. На трасу вивели спецтехніку, розмиті ділянки вздовж дороги засипають кам'яними матеріалами, а узбіччя зміцнюють.

Як повідомляє телеканал 112 Україна, підтоплення фіксують у багатьох містах Полтавської області, включно з Полтавою, Миргородом, Зіньковом. Зокрема, в районі Пирятина затопило трасу Київ-Харків, водіїв закликають бути пильними в районі 177-го кілометра. Загалом на Полтавщині рятувальники відкачали вже більше ніж 12 тис. кубометрів талої води.

У Котелецькому і Зіньківському районах Полтавської області жителів приватних домогосподарств також довелося евакуювати на човнах.

Український Гідрометцентр і ДСНС також попереджають про можливий підйом рівня води в річках на значній частині території України 3-6 квітня. Зокрема, підтоплення варто чекати в населених пунктах Волинської, Одеської, Луганської, Сумської, Полтавської, Дніпропетровської, Закарпатської областей.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 825 | Додав: adminA | Теги: човни, затоплені траси, Полтавщина, Охтирка, Сумщина, повінь | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]