Сб, 2024-04-20, 09:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:18
На фінальні переговори з безпеки у Відні зібралася постійна рада ОБСЄ: усі подробиці засідання
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Саме після переговорів у Відні США та РФ вирішать, чи варто продовжувати діалог далі.

У четвер, 13-го січня, у Відні зібралась постійна рада Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Це новий день переговорів з Росією, які вже пройшли у Женеві та Брюсселі.

Вперше розмови про Україну будуть проходити з її представником. На засіданні будуть розглядати пропозиції Росії щодо гарантії безпеки.

Зазначимо, що з 9 січня проходять зустрічі з представниками РФ щодо безпеки України та її вступу до НАТО. Ця зустріч буде фінальною.

Заступниця Держсекретаря США Венді Шерман наголосила на неприпустимості російського вето на членство України чи будь-якої іншої країни в альянсі. Її думку розділив і генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Засідання постійної ради ОБСЄ 13 січня

Засідання вже розпочалося. Під час нього відбудеться остаточне обговорення питань у широкому колі - в ОБСЄ входять 57 держав-членів. Зокрема, за столом переговорів вперше знаходитиметься і представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк.

Головувати в ОБСЄ відтепер буде Польща. Раніше у Варшаві зазначили, що пріоритетом обговорення хочуть зробити ситуацію на сході України.

Про що говоритимуть

Спектр тем буде таким самим, як і під час перемовин у Женеві з США та у Брюсселі з НАТО. Після останніх перемовин голова російської делегації заступник міністра Олександр Грушко заявив про "велику кількість розходжень із фундаментальних питань". Він не згадав Україну, але заявив, що “Київ має виконати мінські угоди”.

“Щоб сприяти деескалації країни НАТО мають припинити військове сприяння Україні, припинити постачання зброї та відкликати інструкторів, офіцерів та солдатів”, - сказав він.

Представники США та НАТО на попередніх зустрічах підкреслювали, що тільки Україна та члени Альянсу вирішуватимуть питання щодо вступу. Саме після переговорів у Відні США та РФ вирішать, чи варто продовжувати діалог далі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 506 | Додав: adminA | Теги: рада ОБСЄ, безпека, Відень, Подробиці, переговори | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]