Пт, 2024-04-26, 04:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:01
На Форумі видавців у Львові порушено кримінальну справу за фактом розповсюдження антиукраїнських книг
Інші останні Кримінальні новини

За фактом розповсюдження на Форумі видавців у Львові книг антиукраїнського змісту, які надруковані під маркою Харківського видавництва "Фоліо", відкрито кримінальну справу.

Як повідомили у прес-службі Львівської ОДА, матеріали цієї справи передано до Служби безпеки України Харківської області.

Як зазначається у повідомленні, про відкриття кримінальної справи повідомив начальник управління СБУ у Львівській області Віктор Андрейчук під час наради в ОДА, яка відбулася 14 вересня.

"У цій справі не все так просто, - сказав Андрейчук. - Частину книг під маркою українського видання було надруковано у Російській Федерації. Це спецоперація російських спецслужб".

За словами начальника управління, такі масштабні заходи, як Форум видавців будуть використовуватися і надалі для дестабілізації ситуації в нашій країні.

"Ми повинні розуміти, що чим спокійніше буде на Сході, тим гучніше буде на заході держави. Тобто, коли менше стрілятимуть у Донецькій та Луганській областях, тоді збільшуватиметься ймовірність різного роду провокацій на західній Україні", - підсумував голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

Як повідомлялося, 22-й Форум видавців проходив у Львові 9 - 13 вересня.

10 вересня Форум пікетували кілька десятків представників львівського товариства "Меморіал" та обласної спілки політв`язнів України, які заявили, що харківське видавництво "Фоліо" не має права бути представленим на книжковому форумі, який здобув європейське ім`я, оскільки видає книги "антиукраїнського та нацистського характеру".

"Книга Платона Бєсєдіна "Учитель. Роман перемен" видана харківським видавництвом "Фоліо", має виразно нацистський характер і відверто принижує українців та кримських татар. Немає сумніву, що саме ця книжка українофоба Бєсєдіна за нинішньої російсько-української війни на Донбасі та масштабної пропаганди, яку розгорнув Кремль, не має права бути присутньою на полицях для українських читачів", - заявив голова Львівського товариства "Меморіал" Роман Гунда.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 857 | Додав: adminA | Теги: розповсюдження антиукраїнських книг, Львів, кримінальна справа, Форум видавців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]