Сб, 2024-04-27, 01:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:23
На мистецькому фестивалі у Лондоні Україна дебютувала одразу з двома нагородами. ВІДЕО
Інші останні Культурні новини

Україна отримала дві нагороди на міжнародному фестивалі сучасного мистецтва "Passion For Freedom" у Лондоні. Про це повідомили у посольстві України у Великій Британії, це був дебют українських митців на даному мистецькому форумі, і з чотирьох представлених на ньому робіт дві удостоєні нагород, передає УНІАН.

Зокрема, друге місце здобула скульптура Дмитра Іва "Жага Свободи".

"Фігура жінки, сформована із чотирьох тисяч стальних ланцюгів, ніби здіймається у повітря, кидаючи виклик гравітації", - так описано в повідомленні цю роботу.

Документальний фільм "Сильніше, ніж зброя" групи Вавилон’13 отримав бронзову нагороду в номінації кіно. Продюсер Вавилон’13 Марко Супрун на церемонії у галереї Mall Galleries присвятив нагороду українському кінорежисеру Олегу Сенцову та іншим українським громадянам, яких незаконно утримують у в’язницях в Росії.

"Твори українських митців, представлені на фестивалі, відображають російську агресію проти України – анексію Криму, гібридну війну на Донбасі та незаконне утримання українців в Росії", – йдеться у повідомленні.

Британська художниця українського походження Ольга Браун присвятила свою роботу "Надія Савченко. Заручниця Путіна" українці жінці-пілоту.

"У недемократичних судах Росії немає жодної надії на справедливість. Надія Савченко фактично стала заручником режиму Путіна. Її ім’я символізує Надію і для українців вона стала символом надії у боротьбі за свободу та мир", - розповіла мисткиня про свою роботу.

Наталія Формоза представила картину "Керченський міст", де описує російську агресію проти України.

"Втрачаючи території, окровлена Україна розплачується за прагнення бути вільною від сусіда-агресора. Я написала цю картину коли Росія анексувала Крим. Не знали тоді, що найгірше ще попереду – тисячі українців втратять життя. Для мене як жінки, російська агресія проти України нагадує брутальне зґвалтування. Я відчуваю майже фізичну біль, спостерігаючи за тим, що відбувається на моїй Батьківщині", - зазначила вона.

7-ий Щорічний Мистецький Фестиваль "Passion For Freedom" проходив у лондонській галереї Mall Galleries і був присвячений відстоюванню прав людини та свободи самовираження через мистецтво.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 891 | Додав: adminA | Теги: україна, дві нагороди, мистецький фестиваль, лондон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]