Чт, 2024-04-25, 10:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:12
На сесії ПАРЄ делегація України порушить питання в'язнів Кремля
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Делегація України порушить на сесії ПАРЄ питання в'язнів Кремля

Делегація України порушуватиме на літній сесії ПАРЄ, яка починає свою роботу в понеділок у Страсбурзі, питання незаконного утримання Росією Олега Сенцова, Романа Сущенка та інших українських політичних в’язнів.

Про це в коментарі Укрінформу сказав заступник голови постійної делегації України в ПАРЄ, народний депутат з фракції "Народного фронту" Георгій Логвинський.

"Ми будемо проводити сайд-івенти, зокрема щодо Криму. Сюди має прибути Рефат Чубаров. Ми будемо порушувати питання незаконного утримання Олега Сенцова, Романа Сущенка та інших політичних в’язнів. Будемо нагадувати про порушення Російської Федерації", - наголосив Логвинський.

Загалом, за його словами, на літній сесії ПАРЄ порушуватиметься ряд важливих для України питань. Зокрема, очікується проведення термінових дебатів на тему "Загрози здоров'ю та життю українських в'язнів в Російській Федерації та окупованому Криму", сайд-івент (захід поза основною програмою – ред.) "Колонізація Криму як неоімперський політичний інструмент Кремля".

"Буде декілька важливих репортів, в тому числі щодо захисту прав захисників, що є важливим як для внутрішньої ситуації в Україні, так і за кордоном. Безумовно, буде далі порушуватися питання, і офіційно, і в кулуарах, щодо Російської Федерації. Буде розгляд питання про обрання нового президента ПАРЄ, про те, хто буде очолювати найбільшу групу в ПАРЄ, це Європейська народна партія, тому що голова офіційно подав у відставку", - сказав Логвинський про ключові питання літньої сесії ПАРЄ.

На його переконання, для України це буде непроста сесія.

"Ми повинні розуміти, що тут є проросійське лобі, яке дуже щільно працює на цих теренах. Воно так само рахує всі кроки, як і ми. І тут буде непросто", - додав народний депутат.

Як повідомлялося, 25 червня у Страсбурзі стартує літня сесія ПАРЄ. О 8.00 за місцевим часом (9.00 за Києвом) почало роботу Бюро Асамблеї, на якому буде розглянуте питання проведення термінових дебатів на тему: "Загрози здоров'ю та життю українських в'язнів в Російській Федерації та окупованому Криму.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1039 | Додав: adminA | Теги: питання в'язнів Кремля, делегація України, сесія ПАРЄ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]