Пт, 2024-03-29, 10:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:30
На ухвалення законопроектів про реструктуризацію держборгу і підвищення соцстандартів сподівається Яценюк
Інші останні Економічні новини

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк розраховує, що Верховна Рада ухвалить урядові законопроекти про реструктуризацію державного боргу та підвищення соціальних стандартів.

Про це він заявив в ході інвестиційної конференції в Києві, передає УНІАН.

"Вважаю, ми проведемо реструктуризацію боргу через парламент. Українські політики підтримають і підвищення пенсій і зарплат", - сказав прем'єр-міністр.

Нагадаємо, 8 вересня міністр фінансів України Наталя Яресько заявила, що Кабінет міністрів погодив умови реструктуризації держборгу з Комітетом кредиторів і оформив їх у пакет законопроектів, який переданий до парламенту України для подальшого затвердження.

За словами Яресько, Верховна Рада повинна прийняти зміни до Бюджетного кодексу, де буде прописано питання випуску та обслуговування деривативів, де буде визначено пріоритетність реструктуризованих боргів і боргів, які не брали участь в борговій операції. Крім того, парламент має ухвалити зміни до закону про цінні папери та фондовий ринок, які припускають саме визначення державних паперів, а також зміни до Податкового кодексу.

Також відзначимо, що група кредиторів України, власників облігацій, термін погашення яких закінчується вже в 2015 році, виступила за перегляд умов попередньої домовленості про реструктуризацію українського боргу.

Мінфін США закликав швидше завершити реструктуризацію українського держборгу

Міністерство фінансів США закликає всіх кредиторів України якомога швидше завершити операцію з реструктуризації зовнішнього боргу України, що дозволить Україні продовжити реформи і економічне відновлення.

Як наголошується в повідомленні прес-центру Мінфіну США, відповідну заяву зробив міністр Джейкоб Лью за підсумками телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком і прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком.

"Міністр фінансів США також відзначив значні реформи (в Україні) з поліпшення ділового клімату, посилення конкуренції, боротьби з корупцією, посилення фінансового та банківського сектора з одночасним введенням програм захисту найбільш вразливих верств населення", - говориться в повідомленні Мінфіну США.

Крім того, Мінфін відзначив успіх уряду України в частині проведення реструктуризації боргу, продиктованої програмою співпраці України з ключовим кредитором Міжнародним валютним фондом. І тепер цей крок повинна ратифікувати Верховна Рада.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 837 | Додав: adminA | Теги: реструктуризація держборгу, Яценюк, соцстандарти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]