Вт, 2024-03-19, 08:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:52
На утримання метрополітену підуть кошти від підвищення тарифів на проїзд у метро - Кличко. ВІДЕО
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Мер Києва Віталій Кличко наголошує, що майбутнє подорожчання вартості проїзду в столичному метрополітені є вимушеним заходом, і роз'яснює, для яких потреб призначені кошти, отримані від підвищення тарифів.

"У нас сьогодні найдешевший проїзд у метро у світі. Але метрополітен має працювати, необхідно підвищувати рівень безпеки, оновлювати рухомий склад. Нам потрібно ремонтувати ескалатори, продовжувати будувати нові станції метро, погасити заборгованість із зарплати... Ми змушені підняти ціну (на проїзд - ред). Сьогодні, щоб метро ефективно та безпечно працювало, ми змушені це зробити", - сказав мер в интерв'ю "Радіо Свобода".

Кличко зазначив, що киян цікавить, куди підуть гроші від підвищення тарифів на проїзд. За словами мера, з 1,5 млрд гривень, які планує отримати метрополітен у 2015 році, 800 млн гривень - податки та зарплата, 150 млн гривень - плата за енергоносії, 300 млн гривень - на погашення боргів за оновлений склад вагонів та оновлення технічного забезпечення.

"Усе інше піде на розвиток метрополітену та його утримання", - сказав він.

Крім того, за словами міського голови, гостро стоїть питання щодо проведення ремонту деяких підземних тунелів. Водночас він із жалем зазначив, що у 2015 році через низький рівень фінансування буде неможливо відкрити нові станції метро.

"Ми зможемо відкривати станції в тому разі, якщо Києву в повному обсязі будуть повертати податки на доходи фізичних осіб", - пояснив він.

Кличко додав, що з бюджету Києва щороку вилучають майже 9 млрд гривень податків на доходи фізичних осіб, тоді як, наприклад, будівництво нового Подільсько-Воскресенського мосту обійдеться в 4,5 млрд гривень.

Мер також наголосив, що податки киян мають залишатися у столиці, він має намір порушити це питання перед Кабінетом Міністрів і Верховною Радою.

За його словами, Київ - єдине місто, якому повертають не 100%, а лише 50% податків на доходи фізичних осіб.

"Це одне з ключових питань, з яким я знову звертатимуся до Кабміну і Верховної Ради. Якщо податки будуть залишатися в столиці, то місто розвиватиметься. В іншому разі ми виживатимемо і жебракуватимемо. А мер бігатиме в Кабмін і говоритиме: "Будь ласка, ми заплатили податки, а тепер віддайте їх, тому що нам не вистачає на зарплати або на будівництво метро. Комусь вигідно тримати Київ на гачку", - наголосив Кличко.

Згідно з проектом розпорядження КМДА "Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху" пропонується встановити разову вартість проїзду у метрополітені та міській електричці на рівні 4 гривень, разову вартість проїзду у трамваї, автобусі, фунікулері пропонується встановити на рівні 3 гривень.

У разі використання пластикової безконтактної картки пропонується встановити вартість під час перевезень у метро: 1-9 поїздок - по 4 гривень, 10-19 поїздок - 3,9 гривень, 20-29 поїздок - 3,8 гривень, 30-39 поїздок - 3,7 гривень, 40-49 поїздок - 3,6 гривень, 50 поїздок - 3,5 гривень.

Згідно з проектом документа вартість місячного проїзного на один вид транспорту пропонується встановити на рівні: для автобуса, трамвая, фунікулера та тролейбуса - 130 гривень, міської електрички - 150 гривень.

Нові тарифи на проїзд у комунальному транспорті Києва планується ввести в лютому 2015 року. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 930 | Додав: adminA | Теги: тарифів, кошти, Кличко. ВІДЕО, проїзд у метро, метрополітену | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]