Пт, 2024-03-29, 10:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:12
На захід від Донецька вперше за півтора року абсолютно тихо. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

На західних околицях Донецька вперше за майже півтора року стало абсолютно спокійно. Про це сьогодні, 15 вересня повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник на брифінгу в Києві.

За його словами, на Донецькому напрямку зафіксовано кілька збройних провокацій ворога. Це сталося в районі Світлодарської дуги, біля Майорська і сел.Зайцеве, які розташовані на північ від Горлівки. У другій половині дня бойовики застосовували проти сил АТО стрілецьку зброю та гранатомети.

Мотузяник додав, що на інших ділянках фронту вчора було абсолютно спокійно, зокрема вперше за 16 місяців стало тихо на західних околицях Донецька. Польотів ворожих безпілотників за вчора також не зафіксовано.

"Водночас, як і раніше, прифронтова зона – небезпечне місце для життя. У Станиці Луганській та сел. Гранітне Волноваського району Донецької області на вибухових пристроях підірвалися місцеві мешканці. Двох осіб госпіталізовано", - зауважив речник АП з питань АТО.

За минулу добу в зоні АТО загиблих серед українських військовослужбовців немає, двоє отримали поранення.

Нагадаємо, 26 серпня в Мінську Тристороння контактна група за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей домовилася про припинення вогню на Донбасі з початком нового навчального року в школах.

29 серпня бойовики вперше не використовували озброєння калібру понад 100 мм.

Штаб АТО останнім часом відзначає стабілізацію ситуації на Донбасі. За даними Спільного центру контролю і координації, режим припинення вогню повністю дотримуються обидві сторони конфлікту.

А ось моніторингова місія ОБСЄ не підтверджує повного дотримання перемир'я.

При цьому президент Петро Порошенко заявив, що 5 вересня - "перший тиждень, коли на фронті не стріляють і коли нарешті почали працювати Мінські домовленості".

8 вересня міністр оборони України Степан Полторак відзначив, що кількість обстрілів сил АТО з боку бойовиків мінімальна за останні півтора року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 887 | Додав: adminA | Теги: тихо, захід, півтора року, Донецьк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]