Чт, 2024-04-25, 18:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:41
НАТО готове до розширення - Столтенберг про перспективи України
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Генеральний секретар Альянсу Йенс Столтенберг заявив, що Україна повинна модернізувати свою армію для вступу до НАТО. Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Інтер".

"В НАТО готові до розширення. Але перед тим, як прийняти рішення про вступ нового члена, ми повинні з'ясувати, чи відповідає країна стандартам Альянсу. Для вступу до НАТО Україна повинна удосконалити свою армію, модернізувати її", - підкреслив генсек.

За його словами, Альянс підтримує Україну і політично, і практично.

"Ми підтримуємо вашу територіальну цілісність і суверенітет. Підтримуємо виконання Мінських угод. Це шлях до миру і єдиний спосіб для України відновити контроль над кордонами. Ми допомагаємо у сфері кібер-безпеки, в логістиці", - заявив Столтенберг.

Також він зазначив, що підрозділи НАТО проводять тренінги і навчання для українських військових.

Нагадаємо, 2 грудня 2014 року під час засідання Україна – НАТО у Брюсселі український уряд повідомив представників Альянсу про те, що Київ відмовляється від політики позаблоковості.

23 грудня того ж року Верховна Рада скасувала позаблоковий статус країни.

22 вересня відбулося історичне засідання Ради нацбезпеки України за участю генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, на якому президент Петро Порошенко заявив, що євроатлантичний вибір отримує "надзвичайно важливу зростаючу підтримку в українському суспільстві".

"Два роки тому курс на євроатлантичну інтеграцію підтримували 16% українців. Рік тому ця цифра стрімко наближалася до 50%. Зараз кількість українців, які підтримують євроатлантичну інтеграцію, вже перевищує 60%, - заявив Порошенко.

"Коли ми створимо всі умови через реформування країни для відповідності України критеріям членства в НАТО, мною буде прийняте рішення про проведення всенародного референдуму, і таким чином буде зафіксована воля українського народу", – сказав президент. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 914 | Додав: adminA | Теги: перспективи України, розширення, столтенберг, НАТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]