Чт, 2024-04-25, 14:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:34
Не сприяти будівництву "Північного потоку-2" Рада закликала світ
Інші останні Політичні новини

Рада закликала світ не сприяти будівництву "Північного потоку-2"
Відповідну постанову №8111 прийняли 266 народних депутатів.

Верховна Рада України (ВРУ) повідомила, що направить Європейській комісії звернення про заклик не допустити будівництво російського газопроводу "Північний потік-2". Відповідну постанову  №8111  прийняли 266 народних депутатів на пленарному засіданні у четвер, 5 квітня.

"Постановою Верховна Рада України визнає, що намір реалізації “Газпромом” проекту “Північний Потік-2” стане утвердження абсолютної монополії Російської Федерації на газовому ринку Європи. В такому разі “Газпром” отримає контроль над обсягом і ціною всього газового ринку континентальної Європи, а також фізичну можливість взагалі відмовити в постачанні газу країнам Центральної Європи", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наслідки виконання даного проекту спричинять енергетичну кризу, економічну й політичну дестабілізацію всієї Європи.

"Верховна Рада доручила Кабінету Міністрів на виконання статті 274 Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом та статті 6 Договору про заснування Енергетичного Співтовариства невідкладно провести консультації між Урядом України та Європейською Комісією щодо недопущення побудови газопроводу “Північний Потік-2”, додали у повідомленні.

Нагадаємо, 5 квітня американський президент Дональд Трамп розкритикував Німеччину через підтримку будівництва "Північного потоку-2". Про це він заявив 3 квітня під час зустрічі з литовською колегою Далею Грибаускайте, передає прес-служба  Білого дому. За словами глави Білого дому, відповідна ситуація є "неправильною".

Як повідомлялося, 27 березня компанія "Північний потік-2" (Nord Stream-2 AG) отримала дозвіл на будівництво та експлуатацію газопроводу в німецькій вільній економічній зоні. Зокрема, Федеральне відомство з судноплавства і гідрографії видало дозвіл на будівництво 30 км ділянки згідно з Гірничим законом Німеччини.

Раніше повідомлялося, що семеро депутатів Бундестагу та Європарламенту з різних партій у спільній статті від 19 лютого виступили проти будівництва газопроводу "Північний потік-2", оскільки вважають, що реалізація проекту призведе де "розколу Європейського союзу".

Згодом прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час зустрічі з главами урядів країн Балтії заявив, що російський проект "Північний потік - 2" є дуже небезпечним для Європи.

21 березня депутати Європейського парламенту підтримали зміни до газової директиви, які мають перешкодити будівництву газопроводу "Північний потік-2".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 762 | Додав: adminA | Теги: будівництво Північного потоку-2, світ, рада | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]