Сб, 2024-04-20, 00:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:33
Невдовзі Македонія сподівається почати з ЄС переговори про вступ
Інші останні Новини Європейського Союзу

Македонія сподівається найближчим часом розпочати переговори про членство з ЄС та активізує свої зусилля щодо здійснення реформ, необхідних для вступу до Євросоюзу.

Про це заявив у п'ятницю прем'єр-міністр країни Зоран Заєв, повідомляє Reuters.

Македонія отримала статус кандидата в 2005 році, але переговори про приєднання залишаються заблокованими Грецією через багаторічну суперечки про назву колишньої югославської республіки.

Протягом минулого року Зоран Заєв активізував зусилля з вирішення суперечки з Грецією, яка стверджує, що Македонія "вкрала" назву однієї з її провінцій.

Греція також блокує членство Македонії в НАТО.

"У нас попереду конкретна мета. Ми ніколи не були ближими до дати відкриття переговорів про членство з ЄС ", - сказав Заєв після зустрічі з головою Європейської ради Дональдом Туском.

"Ми працюємо над вирішенням проблеми назви. Вирішення цієї проблеми відчинить двері для початку переговорів про членство з ЄС та вступу в НАТО", - додав македонський прем'єр.

Він сказав, що його адміністрація подвоїть свої зусилля для забезпечення того, щоб реформи були "більш помітними, конкретними і ефективними".

У своїй останній доповіді про прогрес шести західнобалканських країн Європейська комісія дала рекомендації для Албанії та Македонії почати переговори про вступ. Всі держави-члени повинні дати зелене світло для переговорів.

Але поки проблема назви не буде вирішена, Греція навряд чи схвалить переговори про приєднання Македонії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 757 | Додав: adminA | Теги: Македонія, ЄС, переговори про вступ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]