Пт, 2024-04-19, 23:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:52
Новий союз із Україною та Польщею ініціює Британія
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Глава МЗС Британії Елізабет Трасс заявила, що криза у Східній Європі має значення для всього світу.

Про це вона сказала під час брифінгу вчора, 21 січня.

“Ми також зміцнюємо наше двостороннє партнерство після переговорів на високому рівні у Лондоні в грудні та розвиваємо нові тристоронні зв’язки із Польщею та Україною. Ми також наполягаємо на альтернативних постачаннях енергоносіїв, щоби країни менше залежали від російського газу”, – сказала вона.

Вона додала, що сторонам треба все активізувати: “Разом з нашими союзниками ми будемо продовжувати підтримувати Україну і закликати Росію до деескалації”.

“Загроза свободи, демократії та верховенства права мають не тільки регіональний, а й глобальний характер. І тому ми повинні відповісти разом”, – зазначила міністерка.

Своєю чергою, Рада з геостратегії Великобританії у Twitter опублікувала мапу такого потенційного геополітичного союзу.

“Виступаючи сьогодні в Інституті Лоуї, міністр закордонних справ Британії Елізабет Трасс окреслила у загальних рисах формування нового “тристороннього” союзу між Британією, Польщею та Україною. Як виглядає цей новий союз? І яке його геостратегічне значення? Показуємо на цій корисній мапі”, – пояснили у Раді.

На представленій мапі темно-синім зобразили британсько-польсько-український союз, сірим – НАТО, червоним – ворожі держави (Росія та Білорусь).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 599 | Додав: adminA | Теги: союз, Британія, україна, Польща | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]