Ср, 2024-04-24, 21:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:37
Обговорять новий бюджет ЄС лідери країн Балтії та Польщі
Інші останні Новини Європейського Союзу

Прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас в неділю прийме колег з Польщі, Латвії і Литви, щоб обговорити з ними пропозиції Європейської комісії щодо формування бюджету ЄС на 2021-2027 рік.

Про це повідомляє ERR.

Новий довгостроковий бюджет ЄС передбачає значне скорочення виплат для країн Центральної та Східної Європи. Після зустрічі прем'єр-міністри країн Балтії і Польщі дадуть спільну прес-конференцію.

Нарада чотирьох прем'єр-міністрів пройде напередодні 9-го форуму Стратегії ЄС для регіону Балтійського моря.

На зустрічі також планують обговорити проекти об'єднання електромереж між країнами Балтії, реалізацію проекту Rail Baltic і ситуацію в Україні, оскільки на початку липня у Вільнюсі відбудеться зустріч прем'єр-міністрів країн Балтії і України.

Нагадаємо, Польща вже заявила, що не погоджується з пропозицією нового бюджету Європейського Союзу з меншими фондами на "політику згуртованості".

Згідно з новою пропозицією Єврокомісії, Варшава може отримати на 20 мільярдів євро менше, ніж отримувала досі.

Як повідомлялося, Брюссель планує скоротити фінансування країн Центральної і Східної Європи на 30 млрд євро, перерозподіливши ці кошти на Італію, Грецію та Іспанію. Бюджет повинні одностайно підтримати всі країни ЄС.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 933 | Додав: adminA | Теги: лідери країн Балтії та Польщі, новий бюджет ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]