Пт, 2024-03-29, 09:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:29
ОБСЄ Німеччина хоче реформувати
Інші останні Новини Європейського Союзу

Уряд Німеччини, яка планує у 2016 році перейняти головування в Організації з питань безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), вважає за необхідне підсилити дієздатність цього форуму шляхом реформування. Про це міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр заявив у середу в Берліні, виступаючи у бундестазі, передає Укрінформ.

«Сербія, яка головуватиме наступного року в ОБСЄ, ми та, можливо, Австрія, яка, ймовірно, головуватиме у 2017 році, повинні будемо подумати над тим, як у майбутньому реформувати ОБСЄ», - сказав Штайнмайєр.

За його словами, актуальний конфлікт в Україні засвідчив, що частина європейської мирної архітектури, яку вже вважали зайвою, виявилася нині вкрай необхідною. «До цього належить і ОБСЄ», - наголосив німецький міністр, указуючи на важливу роль, яку організація на сьогодні відіграє у процесі мирного врегулювання на сході України.

Штайнмайєр підтвердив наміри уряду ФРН під час свого головування зробити внесок у те, аби ОБСЄ стала в майбутньому більш дієздатною.

Цю тему, а також актуальну діяльність ОБСЄ в Україні міністр закордонних справ Німеччини обговорить у середу в Берліні під час зустрічі так званої «трійки головуючих» з главою сербського МЗС Івіцею Дачичем та федеральним президентом Швейцарії Дідьє Буркхальтером.

Нагадаємо, Швейцарія, яка головує нині в ОБСЄ, передасть наступного року ці повноваження Сербії. Рішення про призначення Німеччини головуючою країною у 2016 році офіційно має бути ухвалене на міністерській зустрічі ОБСЄ в Базелі (Швейцарія) 4-5 грудня цього року. Востаннє Німеччина головувала в ОБСЄ у 1991 році.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 945 | Додав: adminA | Теги: ОБСЄ Німеччина хоче реформувати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]