Пт, 2024-04-19, 16:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:04
Одобрив розширення "списку Магнітського" причетними до справи Сенцова Сейм Литви
Інші останні Новини Європейського Союзу

Сейм Литви одобрив розширення "списку Магнітського" причетними до справи Сенцова

Сейм Литви на позачерговому засіданні 27 червня підтримав резолюцію про включення до литовського "списку Магнітського" осіб, пов'язаних зі справою українського політв'язня Олега Сенцова.

Про це передає ТАСС.

Резолюцію внесли представники правої консервативної партії "Союз Вітчизни - Християнські демократи". Документ підтримали 82 депутати при одному, що утримався і одному голосі "проти".

"Закликаємо міністра закордонних справ Литви, міністра внутрішніх справ провести консультації з українською стороною для встановлення осіб, які віддали наказ, виконували його чи інакше брали участь в ув'язненні Олега Сенцова, обговорити можливість включення їх в санкційний "список Магнітського", - йдеться у резолюції.

Документ закликає Євросоюз до посилення санкцій щодо РФ.

Литва заборонила в'їзд в країну 49 іноземцям, внесеним у так званий "список Магнітського". Подібні ж заходи здійснили Естонія та Латвія. Росія відповіла всім країнам введенням своїх "чорних списків".

"Закон Магнітського" отримав свою назву за ім'ям загиблого в 2009 році в російській в'язниці юриста Сергія Магнітського.

Він розкрив фінансові махінації російських посадових осіб і громадян, в результаті яких було присвоєно 260 млн доларів з грошей платників податків. Магнітський був затриманий, провів 358 днів в ув'язненні і був підданий тортурам, а потім помер у в'язниці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 853 | Додав: adminA | Теги: Сейм Литви, справа Сенцова, список Магнітського | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]