Пт, 2024-03-29, 07:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:36
Окупанти двічі намагалися прорватися через опорний пункт сил АТО. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Минула добу в зоні АТО не минула повністю спокійно - після 18.00 бойовики продовжили збройні провокації. Про це сьогодні зранку, 8 вересня, прес-центр штабу АТО повідомив на сторінці в Facebook.

Так, близько 18.00 в районі населеного пункту Сизе, що на Луганському напрямку, диверсійно-розвідувальна група бойовиків - до 7 осіб, - за підтримки стрілецької зброї і гранатометів намагалася обійти український опорний пункт. У результаті бойового зіткнення терористи відступили.

Крім того, о 18.25 злочинці зі стрілецької зброї обстріляли підрозділи ЗСУ в Майорську на Артемівському напрямку. Близько 23.00 бойовики били з 82-міліметрового міномета по українських позиціях у Мар'їнці.

Всього за минулу добу проросійські бандформування тричі порушили перемир'я.

Після опівночі, 8 вересня, о 1.40 в районі селища Сизе біля опорного пункту сил АТО, де до цього відбувся бій, диверсанти знову невдало намагалися прорвати оборону українських сил.

Нагадаємо, 26 серпня в Мінську Тристороння контактна група за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей домовилася про припинення вогню на Донбасі з початком нового навчального року в школах.

29 серпня бойовики вперше не використовували озброєння калібру понад 100 мм.

Штаб АТО останнім часом відзначає стабілізацію ситуації на Донбасі. За даними Спільного центру контролю і координації, режиму припинення вогню повністю дотримуються обидві сторони конфлікту.

А ось моніторингова місія ОБСЄ не підтверджує повного дотримання перемир'я.

При цьому президент Петро Порошенко заявив, що 5 вересня - "перший тиждень, коли на фронті не стріляють і коли нарешті почали працювати Мінські домовленості".

На 8 вересня в Мінську контактною групою з врегулювання ситуації на Донбасі запланованопідписання Тристоронньої угоди про відведення озброєнь калібром менш ніж 100 мм.

Бойовики тасують сили, поки затишшя

У зоні проведення АТО зберігається відносне затишшя, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Помічено пересування піхотних груп бойовиків на Луганському й Донецькому напрямках у районі населених пунктів Первомайськ, Попасна, Оріхове, Кримське, Оленівка й Старогнатівка, також бойовики тричі відкривали вогонь - на Донецькому, Артемовському і Луганському напрямках", - пише він вранці 8 вересня у Facebook.

"Триває посилення нового батальйону російсько-терористичних військ, нещодавно перекиненого на Луганському напрямку… Зафіксовано прибуття 2-х бойових броньованих машин і 3-х бензовозів. Південніше н.п. Станиця Луганська виявлено нові обладнані вогневі позиції зі 122-міліметровими гаубицями Д-30А", - повідомляє Тимчук.

У районі Старобешевого бойовики далі зосереджують сили й засоби. Зафіксовано прибуття армійських вантажівок із 3 одиницями 120-міліметрових мінометів на причепі.

У цьому ж напрямку зафіксовано рух бронегрупи з 3-х танків і 2-х БТР.

"Між Тельмановим і Старобешевим російсько-терористичні війська обладнують польові армійські склади, на даний момент відзначено підвезення й складування ящиків з боєприпасами", - пише Тимчук.

З боку Донецька в напрямку Ясинуватої висунулися 4 танки. У Петровський район Донецька прибули 2 мобільні установки ЗУ-23-2 у супроводі озброєних людей, одягнених як "козаки".

"На приморському напрямок убік н.п. Октябр перекинуто бронегрупу терористів із 5-ти танків і 3-х БМП-1,2", - додає Тимчук.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 792 | Додав: adminA | Теги: опорний пункт сил АТО, окупанти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]