Сб, 2024-04-20, 02:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:08
План виходу країни з ЄС парламент Британії підтримав
Інші останні Новини Європейського Союзу

Парламент Великої Британії проголосував за урядовий план виходу країни з Європейського союзу.

Про це повідомляє ВВС.

Нижня палата парламенту під час голосування, яке відбулося у вівторок майже опівночі, схвалила план виходу з ЄС 324 голосами проти 298.

Депутати протягом дня обговорювали поправки, внесені раніше Палатою лордів до законопроекту про Brexit.

Уряд прагнув скасувати поправку, яка надавала парламенту право вирішити, що станеться, якщо Британія не зможе узгодити умови її виходу з ЄС. Однак уряд зрештою пішов на компроміс і парламент отримає більше контролю за процесом виходу країни з ЄС.

Інші поправки до законопроекту ЄС передбачають, що британська економіка буде тісно прив'язана до блоку, всупереч політиці прем'єр-міністра Терези Мей, яка заявила про вихід після Brexit як з єдиного ринку ЄС, так і з митного союзу.

Серед іншого у поправках пропонується продовжити членство країни в загальному ринку ЄС або не дати уряду можливості самостійно модифікувати європейські закони під потреби Британії за допомогою підзаконних актів, оминаючи парламент.

Поправка уряду щодо ірландського кордону, яка гарантує відсутність нових прикордонних домовленостей без згоди уряду Британії та Республіки Ірландії, також була схвалена депутатами.

Після узгодження обома палатами парламенту документ має затвердити королева Британії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 379 | Додав: adminA | Теги: ЄС, парламент Британії, план виходу країни | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]