Пт, 2024-04-19, 20:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:01
Почала діяти вимога встановлення хрестів у органах влади у Баварії
Інші останні Новини Європейського Союзу

1 червня у німецькій федеральній землі Баварії попри хвилю критики почало діяти зобов’язання обов’язкового розміщення хрестів на вході до всіх земельних органів влади.

Про це повідомляє Süddeutsche Zeitung.

За наказом прем’єр-міністра Баварії Маркуса Зьодера, який входить до партії Християнсько-соціальний союз (ХСС), хрест повинен висіти у зоні входу до органів влади Баварії. Вважається, що цей крок повинен увиразнити християнсько-західну традицію федеральної землі.

Критики, як серед опозиції, так і з церковних кіл, переконують, що таким чином ХСС намагається повернути довіру зневірених виборців перед виборами до земельного парламенту.

Зобов'язання не стосується університетів, театрів та музеїв. Нововведення також не поширюється на будівлі органів центральної влади, розміщені в Баварії, та органи влади місцевих громад.

Вимог щодо розмірів та дизайну хрестів немає. Станом на сьогодні хрести у Баварії вже розміщені у шкільних класах та залах судових засідань.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 792 | Додав: adminA | Теги: Баварія, органи влади, вимога встановлення хрестів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]