Сб, 2024-04-20, 12:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

23:40
Польським фермерам не вистачає українських робочих рук
Інші останні Українці в світі

Польським фермерам не вистачає українських робочих рук Польські фермери мають гостру потребу в українських робітників, а недавно прийнятий в цій країні закон, котрий був покликаний лібералізувати правила найму українців, не змінює кардинально ситуації. Робочу візу українцям роблять все ще довго, а «безвізових» робітників прикордонники нерідко в країну не пускають. Частина українців, які вже бували в Польщі або в яких є карта побиту чи карта поляка, на таку роботу не згоджуються.

Прикордонники керуються загальними нормами ЄС, і аргумент фермера, що згідно із законом українці можуть працювати протягом трьох місяців, для них не догма. У країнах Євросоюзу всі країни-учасниці визнають верховенство законодавства Євросоюзу, і принцип «Головне - не пускайте їх далі Польщі» не означає, що заради прибутку польських фермерів ЄС згоден на локальне скасування свого міграційного законодавства.

В результаті робочих рук в Польщі справді не вистачає, виробництво малини і полуниці вже падає, та й поведінка українських трудових мігрантів змінилося. Кілька років тому вони погоджувалися на будь-яку роботу, а тепер надають перевагу нелегальній праці в Німеччині і збір ягід у Швеції та Норвегії, де платять в кілька разів вище в порівнянні з Польщею.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 468 | Додав: roznjativ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]