Пт, 2024-04-19, 01:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:24
Посол Естонії про мужність ЗСУ - Україна стримує весь європейський фронт
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Наразі Україна, протидіючи другій за величиною військовій державі у світі, стримує весь європейський фронт. Будь-яка допомога Києву від союзників дуже важлива.

Відповідну заяву зробив посол Естонії в Україні Каймо Кууск. Він вважає, що світ повинен підтримати Київ, зокрема й зброєю.

Кууск зазначив, що можлива допомога у вигляді зброї від Естонії Україні була дуже добре прийнята в Києві.

За його словами, Україна, перед якою стоїть друга за величиною військова держава у світі – Росія, наразі стримує весь європейський фронт.

Посол Естонії зазначив, що військова допомога від інших держав-союзників зараз вкрай необхідна Україні: "Це символічно важливо для них. Навіть якщо сума може бути не дуже великою". Дипломат переконаний, що це показуватиме, що країна не самотня, у неї є друзі навіть у найважчі часи.

Також Кууск нагадав, що "Україна – країна, яка перебуває в стані війни, і вона вкладає 6% свого валового внутрішнього продукту в оборонний бюджет". Він підсумував, що тепер країна фактично виступає за всю західну демократію.

Міністерство Естонії має намір передати Україні протитанкове озброєння, ракети Javelin й гаубиці. Відомство вже ухвалило необхідне рішення.

Тепер країні доведеться отримати дозвіл від США, Фінляндії та Німеччини. Саме у цих країн Естонія купувала озброєння.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 715 | Додав: adminA | Теги: зсу, посол Естонії, україна, європейський фронт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]