Пт, 2024-04-26, 18:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:31
Приїхала в Україну делегація Конгресу США
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Делегація Конгресу США сьогодні відвідує Київ, щоб підтвердити двопартійну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та висловити підтримку її демократичним реформам.

Як повідомили в пресслужбі посольства США, до складу делегації входять сенатори- республіканці Роб Портман, Кевін Крамер, Роджер Вікер та сенатори-демократи Кріс Мерфі, Джин Шахін, Емі Клобучар і Річард Блюменталь.

Вони планують зустрітися з Президентом України Володимиром Зеленським, міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським та міністром оборони Олексієм Резніковим.

Сенатори також зустрінуться з міністром енергетики Германом Галущенком та іншими представниками енергетичного сектору для обговорення енергетичної безпеки України.

Після зустрічі з Президентом України сенатори проведуть брифінг для ЗМІ.

Візит в Україну двопартійної делегації Конгресу США сприяє стримуванню подальшої російської агресії.

Про це у Твіттері написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який у Києві зустрівся з делегацією.

"Радий вітати двопартійну делегацію Конгресу США на чолі з сенатором Робом Портманом і сенаторами Крісом Мерфі, Джин Шахін, Емі Клобучар, Річардом Блюменталем, Роджером Вікером. Цей вчасний візит зміцнює стратегічне партнерство Україна-США, сприяє стримуванню подальшої агресії РФ", - зазначив Кулеба.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 501 | Додав: adminA | Теги: делегація Конгресу США, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]