Пт, 2024-04-19, 22:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:47
Про можливі авіаудари по Сирії протягом 72 годин попередив євроконтроль
Інші останні Новини Європейського Союзу

Організація застерегла від польотів в районі Східного Середземномор'я.

Європейська організація з безпеки повітряної навігації "Євроконтроль" застерегла авіакомпанії у зв'язку з ризиком можливих авіаційних і ракетних ударів по Сирії протягом 72 годин.

В організації  зазначили, що в цей період можливо використання ракет класу "повітря-земля" та/або крилатих ракет, а також ймовірні збої в роботі радіонавігаційного обладнання.

"Необхідно приділяти особливу увагу плануванню льотних операцій в районі Східного Середземномор'я/Нікосії", - йдеться в повідомленні Євроконтролю.

Зокрема, організації, що регулюють авіацію в країнах, включаючи Сполучені Штати, Великобританію, Францію та Німеччину, напередодні видали попередження авіакомпаніям, що потрапляють до сирійського повітряного простору. Це призвело до того, що більшість авіаперевізників вийшли з цієї зони.

8 квітня на лікарню сирійського міста Дума, яке розташоване у районі Східної Гути, впала так звана "хлорна бомба", від якої щонайменше 1000 цивільних постраждали від задухи та 150 загинули. Зокрема, відповідальність за хімічні напади приписують режиму Асада та його прибічниками, а саме Росії та Ірану. Так, міжнародна спільнота скликала екстрене засідання Радбезу ООН, щоб завадити наступним можливим атакам.

Зокрема, керівник прес-служби Держдепартаменту США Хезер Науерт заявила, що Вашингтон докладе усіх зусиль, щоб притягнути до відповідальності тих, хто застосовує хімічну зброю у Сирії, звинувативши у цьому режим Башара Асада та РФ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 605 | Додав: adminA | Теги: Сирія, можливі авіаудари, протягом 72 годин, Євроконтроль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]