Пт, 2024-04-19, 00:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:08
Про розширення місії в Україні говорять в ОБСЄ
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр заявляє про плани розширення Спеціальної моніторингової місії в Україні.

"У нас є мета розширити місію, тому ми звертатимемося до наших країн, щоб вони прислали ще більше кандидатів для місії", - сказав генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр на брифінгу в Києві в п'ятницю, 11 вересня, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, "подальше зміцнення припинення вогню також дасть змогу нам загалом посилити свою присутність як на лінії зіткнення, так і у буферній зоні і продовжити роботу для зміцнення довіри з двох сторін".

Він наголосив, щоб для місії ОБСЄ "дуже важлива реалізація мінських угод", зокрема відведення від лінії зіткнення важкого озброєння до 100 мм.

У свою чергу, спікер СММ ОБСЄ Майкл Боцюрків заявив, що Л.Заньєр у четвер відвідав в Маріуполі Донецької області базу безпілотних літальних апаратів, зустрівся з мером міста і представниками місцевих ЗМІ, а в п'ятницю відвідай два спостережні пункти ОБСЄ біля смт Широкиного і Маріуполя і поспілкувався з місцевим населенням.

Минулого разу Заньєр був в Україні 12-13 лютого 2015 року. У свій минулий візит він відвідав Дніпропетровськ і Київ.

За словами заступника глави Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександра Хуга, кількість членів місії нині становить 859 осіб, 536 з яких - спостерігачі.

Як повідомлялося, майже половина підконтрольної сепаратистам території Донбасу закрита для патрулювання представниками місії ОБСЄ.

Нагадаємо, раніше Хуг повідомляв, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ, чий мандат продовжено до 21 березня 2016 року, має намір використовувати нові технології та безпілотники для спостереження за непідконтрольними Києву територіями.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 911 | Додав: adminA | Теги: україна, ОБСЄ, розширення місії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]