Чт, 2024-03-28, 14:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:59
Проект резолюції за звільнення політв’язнів Кремля комісія Сейму Польщі підтримала
Інші останні Новини Європейського Союзу

Комісія Сейму Польщі підтримала проект резолюції за звільнення політв’язнів Кремля

Комісія у закордонних справах Сейму Польщі на засіданні у четвер одноголосно підтримала проект резолюції авторства депутата Марціна Свенціцького на підтримку українських в'язнів в Росії.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“У слідчих ізоляторах і в’язницях зараз перебуває кількадесят громадян України. Це є результатом анексії Криму. Це особи, які протестували, або кримські татари, які виступали проти анексії Криму, або журналісти”,- заявив під час представлення проекту резолюції на засіданні комісії депутат Свенціцький.

Позитивно щодо проекту на засіданні висловився також заступник глави МЗС Пьотр Вавжик. Він зазначив, що ця резолюція вписується у перелік дій, які здійснюються міжнародною спільнотою щодо звільнення українських в’язнів в Росії, а також відповідає позиції Варшави.   

Як інформував Укрінформ, у проекті резолюції під назвою "У справі звільнення громадян України, ув'язнених в Росії з політичних мотивів" підкреслюється, що Сейм РП звертається до влади Росії "із закликом звільнити усіх громадян України, які утримуються з політичних мотивів в російських СІЗО та в’язницях".

"Вимагаємо звільнення режисера з Криму Олега Сенцова, засудженого в серпні 2015 року на 20 років колонії за тероризм",- наголошується в проекті резолюції.

Як підкреслюється, 4 червня суд у Москві засудив на 12 років колонії журналіста Романа Сущенка — паризького кореспондента Укрінформу, затриманого у вересні 2016 року після прильоту до Москви за звинуваченням у шпигунстві.

"Звільнити його закликали журналісти і парламентарії з багатьох країн, зокрема і з Польщі. Звільнення переслідуваних з політичних мотивів очікують мільйони представників демократичного світу",- наголошується у документі.

Не виключено, що резолюцію може бути прийнято на засіданні Сейму 15 червня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 778 | Додав: adminA | Теги: комісія Сейму Польщі, звільнення політв’язнів Кремля, проект резолюції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]