Пт, 2024-03-29, 10:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:07
Профінансувати децентралізацію в Україні ЄС планує на 90 млн євро
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

90 млн євро допомоги від Євросоюзу можуть піти на три напрямки підтримки реформи децентралізації.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, коментуючи останні домовленості з представництвом ЄС, повідомляє прес-служба КМУ.

"Ці гроші - допомога, яку наші європейські колеги готові виділити виключно під реформу децентралізації. Для цього є кілька аргументів. По-перше, децентралізація є найбільш пропрацьованою реформою країни, по-друге, її підтримує міжнародне співтовариство, по-третє, ЄС готовий надалі включити в програму допомоги інші країни", - заявив Зубко.

За словами чиновника, європейці планують направити 90 млн євро допомоги на наступні напрямки: розвиток інфраструктури об'єднаних територіальних громад, допомогу в розробці інвестиційних проектів регіонального розвитку, створення центрів з надання адміністративних послуг в об'єднаних територіальних громадах.

"Наше спільне завдання - якнайшвидше підготувати зустрічну пропозицію для ЄС, адже ця допомога не є закріпленою за Україною. Якщо ми будемо зволікати, то ЄС може передати ці кошти на інші проекти, зокрема на допомогу Сирії або Тунісу. Тому ми повинні діяти професійно і злагоджено", - додав Зубко.

Програма допомоги ЄС розпочнеться 1 січня 2016 року.

Раніше секретар Національної ради реформ, заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків заявив, що повільна реалізація реформи держслужби в Україні не дозволяє отримати 600 млн євро в рамках макрофінансової допомоги від ЄС з 1 січня 2016 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 840 | Додав: adminA | Теги: україна, фінанси, 90 млн євро, ЄС, децентралізація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]