Чт, 2024-03-28, 21:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:53
Росія перекинула на кордон з Україною винищувачі МіГ-31. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Ситуація на території Донецької та Луганської областей залишається напруженою. Бойовики продовжують обстрілювати та атакувати позиції сил АТО. Водночас загострюються конфлікти між різними терористичними угрупованнями у районах, підконтрольних бойовикам, повідомили в Інформаційно-аналітичному центрі РНБО в середу, 19 листопада.

Минулої доби найбільш активні обстріли позицій АТО зафіксовано на Донецькому та Дебальцевському напрямках, а також біля Бахмутівської траси.

На Донецькому напрямі протягом доби бойовики з артилерії, мінометів, гранатометів та стрілецької зброї п'ять разів обстрілювали Донецький аеропорт, також було кілька спроб атакувати позиції сил АТО. Українські військові усі атаки успішно відбили, завдавши ворогу великих втрат. Крім того, з гранатометів та мінометів бойовики обстріляли позиції сил АТО неподалік сіл Піски, Троїцьке, Веселе. Також бойовики з артилерії та мінометів тричі обстріляли українські опорні пункти біля м.Авдіївка.

Залишається напруженою ситуація на Дебальцевському напрямі. Тут бойовики обстріляли з реактивних установок "Град" позиції сил АТО поблизу н.п. Нікішине, Рідкодуб, Донецький, Новотошківське. З мінометів терористи обстріляли опорні пункти біля м.Дебальцеве та смт Чорнухине. Наші артилеристи завдають ударів у відповідь, знищуючи вогневі точки терористів.

Тривають обстріли бойовиками позицій сил АТО у районі Бахмутівської траси. Терористи з реактивних установок "Град" обстріляли блокпост НГУ біля с.Нижнє. Поблизу сіл Сокільники та Трьохізбенка наші опорні пункти було обстріляно з танків, мінометів та гранатометів.

Вкотре з реактивних установок "Град" бойовики обстріляли позиції сил АТО поблизу м.Щастя.

На Маріупольському напрямі бойовики з танків та артилерії обстріляли опорні пункти та блокпости сил АТО поблизу сіл Гранітне, Орловське та Миколаївка. Загалом противник змінив тактику і менше вдається до відкритих атак на позиції українських військових. Тому що всі такі атаки сили АТО відбивають, ворог втрачає бронетехніку та живу силу.

За минулу добу загинуло 2 українських військових, 13 отримали поранення.

За минулу добу на ділянках кордону за межами зони АТО бойових сутичок з терористами не відбувалося, порушення повітряного простору України та використання бойовиками безпілотників не зафіксовано. Водночас фіксується нагромадження російських військ в областях, які межують з Україною. Зокрема, на аеродром Міллерово у Ростовській області передислоковано авіаційну частину, яка базувалася в Пермі. На кордон з Україною перекинуто радіолокаційні станції та винищувачі МіГ-31, які можуть контролювати повітряний простір над усією Луганською областю. Факт концентрації російських військ також підтверджують у НАТО.

Зокрема, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що, згідно з інформацією Альянсу, наразі відбувається значне нарощування військ РФ як на сході України, так і вздовж міждержавного кордону.

"Ми говоримо про війська, обладнання, артилерію, дуже сучасні системи протиповітряної оборони. Це - серйозне нарощування військової потужності", - заявив Столтенберг у Брюсселі перед засіданням міністрів оборони країн ЄС.

Генеральний секретар НАТО закликав Росію припинити ескалацію конфлікту, вивести військові сили, припинити підтримувати терористів і поважати Мінські домовленості.

Учора о 16.10 на Донеччині неподалік с. Рибінське під час огляду місцевості прикордонники виявили схованку з великою кількістю боєприпасів. У схованці, розміщеній у лісосмузі, знайшли боєприпаси калібру 7,62 мм (1300 шт.), 5,45 мм (1400 шт.), гранати, запали, набої до гранатомета. Попередньо встановлено, що схованка використовувалася незаконними збройними формуваннями під час атак, а також для забезпечення диверсійних розвідувальних груп.

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Радою волонтерів при Міністерстві оборони України - лідерами волонтерських організацій, які сприяють забезпеченню українських військових. Волонтери будуть залучені до речового, харчового та медичного забезпечення в системі Міністерства оборони. По два представники від волонтерських організацій працюватимуть в кожному з департаментів МО України, які відповідають за постачання Збройним силам України.

Глава держави подякував волонтерам за активну громадську позицію та ефективну взаємодію з Міністерством оборони України.

"Рада волонтерів зробила роботу Міністерства оборони більш відкритою та ефективною, що значно покращило матеріальне забезпечення війська", - наголосив президент. Глава держави висловився за створення рад волонтерів в інших силових відомствах - МВС, Прикордонній службі, СБУ.

Ситуація в населених пунктах зони АТО

Вчора бойовики т.зв. ЛНР обстріляли із систем залпового вогню "Град" село Тошківка Попаснянського району. Кілька снарядів влучили в багатоповерховий будинок на вул.Донецькій. Троє людей загинули, ще четверо важко поранені. Серед поранених двоє діток - 5 років та 6 місяців. Кілька тижнів тому терористи зруйнували з "Градів" один із корпусів школи в Тошківці. Тоді дивом ніхто не загинув, бо вчителі відпустили дітей додому. Тепер, на жаль, не обійшлося без жертв. Слід додати, що у цьому селі не дислокуються підрозділи українських силовиків, тому очевидно, що терористи навмисно обстрілюють мирних мешканців.

У Станично-Луганському районі біля с.Лобачеве на фугасі підірвався КаМАЗ, що належав одному з підприємств. 55-річний водій загинув. Ми ще раз закликаємо місцевих мешканців бути вкрай обережними, оскільки терористи мінують автошляхи та маршрути пересування мирних людей.

За інформацією "Укртелекому", вчора о 13.20 відновлено надання послуг міжнародного та міжміського зв'язку для абонентів райцентрів Сватове, Білокуракіне та населених пунктів цих районів.

З району проведення АТО до інших регіонів переселено близько 447,5 тис. жителів Донецької та Луганської областей, у тому числі 123 тисячі дітей. Лише за останню добу із зони бойових дій до інших регіонів України виїхало 1619 осіб.

Регіональні штаби спільно з місцевими органами влади постійно здійснюють пошук приміщень для розміщення громадян, перевіряють їх на відповідність до вимог для тимчасового розміщення людей. Наразі визначено 1116 об'єктів різних форм власності, у яких можна розмістити майже 16 тисяч внутрішньопереміщених осіб.

Крім того, як ми повідомляли раніше, у Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській областях триває будівництво стаціонарних транзитних містечок із будинків модульного типу. Наразі розвантажено у Запорізькій та Дніпропетровській області по 20 вантажівок з Німеччини, у Харківській області - 25 вантажівок. Розпочався монтаж перших будиночків, які повністю пристосовані до зимового перебування переселенців.

На кордоні районів проведення АТО діє 4 транзитні пункти для зустрічі внутрішньопереміщених осіб: у Донецькій області - в районі Красноармійська та Маріуполя; у Луганській області - в районі Сватового та Лисичанська. Загалом до транзитних пунктів звернулося по допомогу близько 28 тис. переселенців, протягом доби звернулось 22 особи.

Станом на сьогодні у м. Костянтинівка Донецької області зареєстровано 346 дітей із зони АТО, з них 127 забезпечено безкоштовним харчуванням, 85 дітей навчаються індивідуально, 10 - дистанційно.

У м. Краматорську Донецької області управління праці та соціального захисту населення зареєструвало 5338 громадян, які переміщуються із зони проведення АТО. Для отримання адресної грошової допомоги з покриття витрат на проживання управління зареєструвало 2367 переміщених осіб.

Протягом доби піротехніки ДСНС України знешкодили 36 одиниць вибухонебезпечних предметів, у тому числі 8 артилерійських снарядів та 6 мінометних мін. Загалом від початку робіт обстежено понад 1,5 тисячі га територій. Виявлено та знешкоджено 28 тисяч одиниць боєприпасів.

Нагадаємо, вчора, 18 листопада, повідомлялося, що за добу в зоні АТО загинув один боєць, 9 поранені, найгарячіші точки - в аеропорту "Донецьк" та Авдіївці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 967 | Додав: adminA | Теги: Росія перекинула на кордон з Україн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]