Пт, 2024-04-26, 01:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:21
Розпустив парламент та призначив дострокові вибори президент Словенії
Інші останні Новини Європейського Союзу

  Президент Словенії Борут Пахор оголосив, що позачергові вибори у країні відбудуться 3 червня.

Про це повідомляє словенський портал Delo.

"Я сьогодні розпустив Національні збори. Будучи президентом республіки, я сподіваюсь, що виборча кампанія відбудеться толерантно й без ненависті. Я не буду втручатися у її перебіг але я хочу, щоб результат був настільки ясним, наскільки це можливо, і це б дозволило швидко сформувати новий уряд ", - заявив він. Президент додав, що явка на виборах буде залежати від того, наскільки толерантною буде кампанія та які аргументи використовуватимуть політичні партії.

Зазначається, підставами для дострокових виборів біла відставка прем’єр-міністра країни Міро Церара. Причина відставки - постанова верховного суду країни, якою скасовується рішення минулорічного референдуму, що схвалює будівництво залізниці Копер – Дівача. При цьому за два місяці у Словенії мали відбутися чергові парламентські вибори.

У такій ситуації партії ніяк не могли домовитися про дату виборів, пропонуючи проводити вибори у визначений час. Відповідні консультації завершилися лише на цьому тижні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 801 | Додав: adminA | Теги: президент Словенії, парламент, дострокові вибори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]