Пт, 2024-04-19, 21:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:55
Що зробила для зменшення числа шукачів притулку - Грузія прозвітувала Німеччині
Інші останні Новини Європейського Союзу

Голова МВС Грузії Георгій Гахарія в Берліні розповів своєму німецькому колезі Горсту Зеєгоферу про заходи, вжиті для скорочення кількості прохачів притулку з Грузії в країнах Євросоюзу.

Про це повідомляє видання "Новости-Грузия".

Безвізовий режим між ЄС та Грузією почав діяти в березні 2017 року. За останніми даними, безвізом скористалися понад 192 тисяч громадян країни. При цьому кількість шукачів притулку в Європі з Грузії в 2017 році збільшилася на 35%, що стало причиною стурбованості деяких європейських країн.

В ході зустрічі очільник МВС Грузії підтвердив, що влада країни готова продовжувати співпрацю для зниження кількості прохачів притулку з Грузії. Він також розповів про заплановані та вже здійснені кроки у цьому напрямку.

"Сторони наголосили на важливості плідної співпраці між Грузією і Німеччиною з питань реадмісії осіб, які незаконно перебувають в країні, що виражається майже в стовідсотковому виконанні вимог Німеччини грузинською стороною", - йдеться в повідомленні прес-служби МВС Грузії.

На переговорах також було відзначено, що останнім часом в Німеччині фіксується позитивна динаміка прохачів притулку з Грузії.

"Нинішня статистика демонструє, що можливість визнання шукачами притулку громадян Грузії в Німеччині дуже низька. Визнання Грузії безпечною країною в найближчому майбутньому стане важливим кроком вперед в цьому напрямку", - відзначають в грузинському МВС.

За даними федеративного відомства у справах міграції біженців ФРН, у 2017 році в Німеччині притулку попросили 3 462 громадянина Грузії. Німецька влада задовольнили лише малу частку цих заявок.

Під час обговорення механізму призупинення безвізових режимів з третіми країнами у січні дипломати ЄС висловили занепокоєння щодо шукачів притулку Грузії та Албанії.

Міністр закордонних справ Грузії Михайло Джанелідзе заявив, що уряд Грузії посилить поліцейську співпрацю з європейськими партнерами задля боротьби з організованою злочинністю і проведе в країні інформаційну кампанію для скорочення кількості осіб з Грузії, які шукають притулку в країнах Шенгенської угоди.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 805 | Додав: adminA | Теги: зменшення числа шукачів притулку, Грузія, Німеччина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]