Пт, 2024-04-26, 08:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:41
Шольц повідомив про майбутню зустріч нормандської четвірки - "наше завдання — зробити все для деескалації"
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Канцлер Німеччини Олаф Шольц повідомив, що незабаром відбудеться нова зустріч у рамках нормандського формату (Україна, Німеччина, Франція та Росія).

«Наше спільне завдання — зробити все, щоб досягти деескалації ситуації. Ми дали ясно зрозуміти, що у разі подальшої агресії будуть серйозні наслідки, і в цьому ми єдині», - заявив Шольц під час брифінгу в Берліні.

Канцлер додав, що він разом із французьким президентом Еммануелем Макроном намагаються відновити нормандський формат і контакти між Україною та Росією.

"Ми раді, що перемовники всіх чотирьох країн незабаром зустрінуться і почнуть підготовчі переговори до цього", - сказав він.

При цьому канцлер Німеччини не уточнив, коли відбудеться зустріч та рівень перемовників.

Раніше Макрон та Шольц виступили за відродження нормандського формату. Новий канцлер Німеччини вважає, що чотиристоронні переговори слід відновити.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба говорив, що Росія висуває нереальні вимоги до Німеччини, Франції та України, щоб перешкоджати роботі нормандського формату.

Росія всіляко відтягує зустріч, звинувачуючи у цьому українську сторону та заявляючи про порушення Україною Мінських домовленостей.

Зустріч глав МЗС України, Німеччини та Франції відбулася 15 листопада. За її підсумками Німеччина та Франція застерегли Росію від спроб порушити територіальну цілісність України. Франція пропонувала провести зустріч глав МЗС нормандської четвірки у четвер, 11 листопада, але Москва від цієї пропозиції відмовилася.

Кулеба нагадав, що протягом року глави МЗС Німеччини та Франції намагалися організувати чотиристоронню зустріч міністрів закордонних справ країн нормандського формату, але російський міністр Сергій Лавров жодного разу не виявив можливості до них приєднатися.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 541 | Додав: adminA | Теги: все для деескалації», Шольц, зустріч нормандської четвірки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]