Пт, 2024-03-29, 07:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:35
Скоординували позиції напередодні саміту G7 Порошенко і Трюдо
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент України Петро Порошенко та прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо в телефонній розмові обговорили подальшу консолідацію підтримки України на рівні Великої сімки, а також скоординували позиції напередодні саміту G7.

Як повідомила прес-служба глави Української держави, співрозмовники скоординували позиції напередодні саміту Великої сімки, який відбудеться 8-9 червня в канадському Шарлевуа.

"Було обговорено подальшу консолідацію підтримки України на рівні Великої сімки як у питанні відновлення територіальної цілісності та посилення політики санкцій у зв'язку з триваючою російською агресією, так і в питанні підтримки реформаторських зусиль президента України", - йдеться в повідомленні.

Петро Порошенко поінформував прем'єра Канади про розвиток ситуації на Донбасі та тривале порушення Росією Мінських домовленостей, а також про провокування Москвою напруженості на Азовському морі.

Крім того, сторони відзначили важливість розгортання миротворчих сил під егідою ООН для врегулювання ситуації на Донбасі, а також необхідність здійснення подальшого тиску на Росію для звільнення всіх незаконно утримуваних українських політв'язнів.

Лідери двох країн вітали початок з 6 червня прямого авіасполучення між Києвом і Торонто.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 881 | Додав: adminA | Теги: саміт G7, Порошенко і Трюдо, Позиції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]